La DO Empordà recupera les vendes d’abans de la pandèmia

0
916

Els cellers empordanesos van vendre el 2021 gairebé 6 milions d’ampolles –5.839.570 ampolles, concretament–, una dada que representa un augment del 29% amb relació a les xifres registrades el 2020


La Denominació d’Origen Empordà va recuperar durant l’any passat les vendes d’abans de la pandèmia. En aquest sentit, els cellers empordanesos van vendre el 2021 gairebé 6 milions d’ampolles –5.839.570 ampolles, concretament–, una dada que representa un augment del 29% amb relació a les xifres registrades el 2020, quan es van comercialitzar 4.511.512 unitats, una dada sensiblement menor provocada, en gran mesura, pel tancament de la restauració i l’hostaleria.

Així, el resultat de l’exercici anterior pràcticament iguala les dades del 2019, quan es van comercialitzar 5.973.965 ampolles, la millor campanya de la història de la denominació empordanesa. La reobertura de la restauració i l’hostaleria, l’increment de vendes directes al celler gràcies a l’enoturisme i l’augment del consum al mercat gironí han permès als cellers empordanesos recuperar les xifres de negoci d’abans de la pandèmia de la covid-19.

Precisament, el mercat gironí continua concentrant la majoria de vendes de la denominació, amb el 51% de total gràcies a la decidida aposta dels consumidors locals pel vi de proximitat. Les vendes a la resta de Catalunya representen un 20% del total, la venda directa al celler suposa el 18% de tot el negoci, mentre que el nombre d’ampolles comercialitzades a l’estat espanyol se situa en el 3%. Finalment, les exportacions representen el 8% de la facturació. En total, els cellers empordanesos van exportar 452.622 ampolles a prop d’una cinquantena de països, principalment als Estats Units, Alemanya, Suïssa, Països Baixos, Canadà, Bèlgica, Cora del Sud o el Regne Unit.

Per tipologia de vi, el negre continua sent la varietat més venuda, amb 3,2 milions d’ampolles venudes. En segon lloc, s’hi situen els vins blancs, amb 1,7 milions d’ampolles, i a continuació els rosats, amb 656.467 ampolles. Finalment, els vins dolços han arribat a les 131.227 ampolles venudes.

MOSTRA PER A PROFESSIONALS. D’altra banda, la DO Empordà recuperarà enguany la majoria d’activitats promocionals que realitza anualment per donar a conèixer els seus vins. Ahir dimarts, per exemple, el Mas Marroch va acollir la Mostra de Vins de la DO Empordà, adreçada al sector de la restauració i el comerç vinícola. Una trentena de cellers van donar a conèixer les seves principals elaboracions en una proposta exclusiva per a professionals.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li