La DO Empordà manté la seva «singular» qualitat

0
756

El tastador de la ‘Guía Peñín’, Alberto Ruffini, va posar en valor l’aposta autòctona que fan els cellers empordanesos


 

El tastador de la Guía Peñín, Alberto Ruffini, va visitar la setmana passada la DO Empordà per valorar els vins de la denominació per a l’edició 2019 de la prestigiosa publicació. En total, Ruffini va tastar 230 vins de la DO local, principalment negres, els més majoritaris (103), però també blancs (63), rosats (29) dolços (28) i escumosos (3).

El tastador va assegurar que els vins empordanesos mantenen la línia de qualitat dels últims anys i va augurar unes «puntuacions altes» en la futura edició de la guia. «A l’Empordà, a més, hi ha quatre o cinc cellers que són molt bons i són punta de llança de la denominació, a diferència del que passa a altres zones vinícoles on això no passa», va dir.

En aquest sentit, Ruffini va posar en valor l’aposta que els cellers empordanesos fan per les varietats autòctones de l’Empordà, com la garnatxa, un fet diferencial que els aporta singularitat i que ajuda a identificar i donar personalitat als vins de la zona. A més, el tastador va afegir que els elaboradors empordanesos s’han adaptat bé a les preferències actuals dels consumidors, que demanen «vins més lleugers, menys alcohòlics i sense tanta càrrega de fusta, d’estructura i de concentració».

Sobre els vins negres, Ruffini va explicar que l’anyada del 2017 manté la qualitat dels darrers anys amb vins molt equilibrats i molt afruitats que són «molt fàcils de beure». Dels rosats i blancs va descriure com a «molts interessants» els vins elaborats amb garnatxes roges, blanques i grises, mentre que dels dolços va assegurar que són el «gran tresor» de la denominació. Un dels comptes pendents, va dir el tastador, són els escumosos: «N’hi ha tres, és una mostra petita, i potser això seria una oportunitat». Un altre repte, va dir, podria ser el de fer un vi rosat «amb una mica més de confiança, intentant que aguanti una mica més el temps».

Leave a Reply

Sigues el primer a comentar!

Notificar-li
avatar
wpDiscuz