La divisió dels marxants no ajuda en la represa de l’activitat del mercat de la roba

0
680

Només una onzena de parades van quedar instal·lades de les 170 que hi sol haver en condicions normals


El mercat de la roba va tornar dijous passat a Figueres després de tres mesos d’aturada. Ho va fer, però, a mig gas i en un emplaçament provisional, a l’espai del Firal. Només una onzena de parades van quedar instal·lades de les 170 que hi sol haver en condicions normals. Això s’explica perquè només es permetia l’activitat al 50% i també per la polèmica entre els marxants per les condicions de la represa.

La divisió entre els paradistes es va fer evident. Per una banda, els marxants del Gremi Associat de Venedors Ambulants no Sedentaris (Gavans) es va concentrar a l’espai del firal sense instal·lar parades com a senyal de protesta. Hi havia també altres marxants que no pertanyen a cap associació i que van per lliures. Gavans demana tornar al lloc habitual del mercat, al passeig Nou, i es compromet a controlar les mesures a les seves parades. Per altra banda, a la plaça de l’Ajuntament s’hi van concentrar el mateix dia de mercat els associats de l’Associació de Marxants de les Comarques Gironines. Van expressar el seu descontent amb l’Ajuntament i van reclamar que la ubicació del firal no sigui definitiva.

L’Enric Vilarrassa és un marxant de Figueres amb parada de calçat, que no pertany a cap de les associacions. Vilarrassa declarava dijous: «Avui ha passat el que molts ens temíem, hem estat tres mesos sense treballar perquè la normativa és molt estricta, i ho entenem, però moltes parades no estaven complint les normes de seguretat». Aquest marxant afegia que «ni l’assentador municipal ni la Guàrdia Urbana han aixecat actes a les parades que no complien les normes de seguretat i tenien la roba amb piles». Enric Vilarrassa conclou: «Se’ns castiga a tots pel comportament dels d’avui. A més, el regidor de Seguretat opina que el mercat al passeig Nou és desastrós, però la meva parada i la dels meus companys no ho és».

La regidora de Comerç, Ester Marcos, assegura que «és difícil acontentar tots els marxants perquè les lleis són unes i s’han de complir». Des de l’Ajuntament es manté que «reemprendre el mercat de la roba al passeig Nou és molt difícil pel control de l’aforament que s’exigeix encara». Marcos, a més, recorda que «a les normes per la Covid s’hi han d’afegir també les restriccions per l’estat d’alerta gihadista a Catalunya». La regidora manté que la ubicació del firal és provisional i creu que «els marxants no s’han d’enfadar amb els ajuntaments». Finalment, subratlla: «Hem fet tot el que estava a les nostres mans perquè el mercat pugui reemprendre i pugui funcionar, però la llei no és nostra, l’únic que hem pogut fer és condonar les taxes fins a finals d’any». Marcos també demana als marxants menys divisió i que siguin més «proactius».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li