La Diputació veu ‘necessària’ l’obra de la nova carretera

0
650

En l’acte de presentació del projecte, que té un pressupost de 2,8 milions d’euros, s’ha insistit en «la necessitat de l’obra». S’evita parlar de variant, tot i que no es manté el traçat actual


La Diputació de Girona va presentar divendres passat el projecte de millora de la GIP-5129, entre Borrassà i Vilafant. A l’acte hi van ser presents també els alcaldes dels dos municipis, el de Borrassà, Ferran Roquer, i l’alcaldessa de Vilafant, Consol Cantenys. L’obra consisteix en fer una millora en un tram d’1,1 quilòmetres que preveu la polèmica construcció d’un pont sobre el riu Manol.

En l’acte de presentació del projecte, que té un pressupost de 2,8 milions d’euros, s’ha insistit en «la necessitat de l’obra». S’evita parlar de variant, tot i que no es manté el traçat actual.

D’altra banda, des de l’ens defensen que no cal estudi ambiental, tot i que s’han compromès a comptar amb un tècnic en aquesta matèria perquè en faci un seguiment. En aquest sentit, propietaris de la zona i ecologistes han presentat al·legacions al projecte, que segons diuen, no s’han atès. El nou traçat inclou el pont que enllaçarà directament amb l’N-260 a través d’una rotonda «que regularà el trànsit a l’entrada del municipi i millorarà la seguretat». El pont de 120 metres evitaria tallar la carretera quan s’inunda. La Diputació preveu iniciar l’obra a principis del 2022.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li