La Diputació subvencionarà els programes d’habitatge de set municipis de la comarca

0
695

Els municipis beneficiaris es troben ubicats en set de les vuit comarques gironines, i els de l’Alt Empordà són Castelló d’Empúries, l’Escala, Figueres, Fortià, Palau de Santa Eulàlia, Sant Climent Sescebes i Vilajuïga


La Diputació de Girona ha donat el vistiplau a la concessió de les ajudes als ajuntaments de la demarcació perquè puguin fer estudis, plans, programes i projectes locals en l’àmbit de les polítiques d’habitatge d’aquest 2021. En total, enguany es destinaran un total de 327.816,04 euros a aquesta línia del Servei d’Habitatge, xifra que representa un increment de 27.816,04 euros respecte a la previsió inicial. Segons fonts de l’Administració supramunicipal, la variació ve motivada per poder donar resposta al màxim de peticions rebudes.

Un total de 41 municipis de les comarques gironines es beneficiaran d’aquestes ajudes, que en cap cas poden superar els 10.000 euros per consistori. I de l’Alt Empordà en seran set.

L’import de les despeses subvencionables està determinat pel tram de població al qual pertany cada municipi, amb prioritat per als pobles més petits (de fins a 1.000 habitants), que poden arribar a rebre fins a un 95 % de finançament en els seus projectes, sempre que no se sobrepassi l’import màxim estipulat. A l’altre extrem s’hi troben els municipis de més de 20.000 habitants, amb un 50 % subvencionable com a màxim.

Els municipis beneficiaris es troben ubicats en set de les vuit comarques gironines, i els de l’Alt Empordà són Castelló d’Empúries, l’Escala, Figueres, Fortià, Palau de Santa Eulàlia, Sant Climent Sescebes i Vilajuïga.

El diputat d’Habitatge, Quim Ayats, destaca que «l’increment de la partida per donar cobertura a tota la demanda posa de manifest que l’habitatge és una prioritat per a aquest govern». I afegeix: «Amb aquesta subvenció, podrem ajudar una quarantena d’ajuntaments, molts dels quals de petits municipis, perquè l’accés a un habitatge és una problemàtica de país que hem de treballar tant des de les grans ciutats com des dels petits municipis i des de totes les administracions».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li