La Diputació impulsa una línia d’ajudes pels cementiris

0
724

Les rebran Agullana, Biure, Boadella i les Escaules, Borrassà, Masarac, Ordis, Pontós, Ventalló i Vilaür


La Diputació de Girona destinarà 640.000 € durant el 2021 a finançar inversions en cementiris. El projecte es farà a través del Servei d’Assistència i Cooperació als Municipis. Les ajudes arribaran a una vintena de municipis de la província i inclouen obres com ara ampliacions, millores de l’accessibilitat i supressió de barreres arquitectòniques, així com millores estructurals o arranjament de cobertes.

CEMENTIRIS A ALT EMPORDÀ. Pel que fa als cementiris de la comarca que rebran les ajudes, són els següents: Agullana, Biure, Boadella i les Escaules, Borrassà, Masarac, Ordis, Pontós, Ventalló i Vilaür.

LA INVERSIÓ. El Servei d’Assistència i Cooperació als Municipis subvencionarà actuacions per un import mínim de 5.000 euros i un màxim de 50.000 d’ens locals de municipis de fins a mil habitants dins el Pla de Serveis d’Assistència per a la Gestió de Cementiris i Serveis Funeraris. Cal destacar que la dotació d’enguany supera en més de 200.000 euros la de l’any 2020 i permet cobrir, segons detallen des de l’ens, en la majoria dels casos, un 90 % del cost total de les actuacions. El diputat de Suport a Entitats Locals, Josep Maria Bagot, deia que «és una línia molt important per als municipis petits de la demarcació, els quals tenen moltes dificultats per poder finançar aquestes obres sense l’ajut de la Diputació».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li