La Diputació i “la Caixa” refan un vell camí per la Muga entre Boadella i les Escaules

0
1137

La Diputació de Girona i ‘la Caixa’ han invertit en la recuperació d’un antic camí que discorre a la vora del riu Muga perquè la gent el pugui fer a peu. Aquest nou itinerari fluvial servirà per acostar la gent al riu i també suposa una nova comunicació entre els dos pobles, Boadella d’Empordà i les Escaules, que fins ara només tenien una carretera per connectar-se, tot i pertànyer al mateix municipi. L’itinerari s’ha arranjat de tal manera que qui el fa veu en tot moment la llera del riu, ja que el camí discorre paral·lel a la Muga. Els treballs han costat 114.000 euros i els han realitzat quatre persones de la Fundació Altem de Figueres, que pateixen disminució psíquica. 

Els treballadors han desbrossat el sotabosc que hi havia a prop del riu i han condicionat l’itinerari per poder-lo fer fàcilment a peu. En el tram urbà del camí a Boadella fins i tot s’han posat bancs i nou arbrat per arreglar la zona i fer-la més atractiva als vianants.

Aquest projecte s’emmarca dins del conveni de col·aboració entre la Diputació de Girona i l’Obra Social ‘la Caixa’, que té un doble objectiu, per una banda conservar i millorar els espais naturals de la demarcació de Girona i, per l’altra, fomentar la inserció laboral de grups amb risc d’exclusió social. Per això han estat persones de la Fundació Altem els encarregats de fer els treballs.

L’alcalde de Boadella i les Escaules, Emili Santos, ha explicat que l’itinerari és ‘molt agradable’ perquè en tot moment es veu el riu i que és prou planer i fàcil de fer per a qualsevol persona. Ja al 2005 es va obrir aquest camí entre els dos municipis però ha estat aquest mes de maig quan han acabat els treballs de desbrossament de la vegetació i de neteja de l’entorn. Per la seva banda, el diputat Rufí ha remarcat que el projecte ajuda a recuperar un espai fluvial que produirà un benefici social i mediambiental a la zona.

Alguns trams de l’itinerari recuperat ja s’utilitzaven antigament, tot i que actualment s’han connectat i s’han millorat. En els trams més complexos s’han instal·lat passeres de fusta per a facilitar-ne l’accés.

Aquest matí han visitat el nou itinerari fluvial el diputat de Medi Ambient i Territori de la Diputació de Girona, Josep Maria Rufí, el delegat general de ‘la Caixa’ a Girona, Jordi Nicolau, i l’alcalde de Boadella i les Escaules, Emili Santos.

 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li