La Diputació dóna 60.000 euros a Bàscara perquè pugui fer unes “accions mínimes”

0
965

 La Diputació de Girona ha fet una aportació de 60.000 euros a l’Ajuntament de Bàscara perquè pugui fer front a una situació financera que van qualificar de “precària”. Ho va explicar el president de l’Administració supramunicipal, Pere Vila, durant el ple que es va fer la setmana passada. Vila va matisar que els diners, procedents de l’àrea de Presidència, han de permetre que el consistori local executi “unes accions mínimes de mandat”.
A mitjan maig l’actual equip de govern, liderat pel republicà Narcís Saurina, va presentar els resultats de l’auditoria financera que havia encarregat quan va accedir al càrrec. Es confirmava que l’Ajuntament estava al límit del precipici, amb un deute de 3.092.695 euros; és a dir, del 325%. Davant d’aquesta situació, fins i tot es plantejaven l’opció de vendre l’edifici de l’ajuntament. Els republicans atribueixen el dèficit a la gestió de l’anterior alcalde, Lluís Lloret, que va governar el municipi durant més de 30 anys. Però Lloret nega les acusacions. Qualifica l’informe de “farsa”, assegura que les xifres estaven manipulades i rebat que tot és una maniobra del nou govern per justificar que no podran cobrir el pressupost.

sense actes de l’oce. Durant la mateixa sessió plenària, el president de la Diputació Pere Vila també va admetre que no tenen ni poden accedir a les actes de la Fundació de l’Orquestra de l’Empordà (OCE) tot i ser membres del patronat. L’organisme està en concurs de creditors perquè també té un deute, en aquest cas, de 200.000 euros.

comarca desmilitaritzada. Paral·lelament, la Diputació de Girona també va exigir a l’Exèrcit espanyol que deixi de fer pràctiques i maniobres fora dels espais militars. El ple va aprovar una moció presentada per la CUP que va rebre el suport unànime de tots els grups (CiU, PSC, ERC i IdS).
El text reclama “unes comarques gironines desmilitaritzades”. “Aquestes maniobres existeixen i massa sovint a la serra de l’Albera i a pobles de l’Alt Empordà, demanem que això no torni a passar”, va explicar el portaveu cupaire, Lluc Salellas. La moció també acorda reclamar al Ministeri de Defensa el traspàs de tots els immobles militars que hi ha en desús a la demarcació, rebutja assistir a “actes d’exaltació militar” i decideix evitar la presència de l’Exèrcit en qualsevol centre educatiu i de formació.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li