La Diputació aportarà més d’un milió d’euros al Consell Comarcal

0
705

Els diners permetran al Consell desplegar les competències d’assistència i cooperació amb els municipis


La Diputació de Girona ajudarà aquest any amb un total de 5.294.064 euros els vuit consells comarcals de la demarcació per tal que puguin desplegar les seves competències d’assistència i cooperació amb els municipis. Així ho va acordar la setmana passada la Junta de Govern, després d’haver aprovat els convenis de col·laboració entre la corporació provincial i cadascun dels organismes comarcals. I l’Alt Empordà serà la comarca que ingressarà una quantitat de diners més important. En concret, fins a 1.045.239,35 euros.

D’una banda, aquests convenis ajuden a millorar la coordinació i la cooperació entre la Diputació i els consells en la prestació dels serveis als municipis (per tal de garantir-ne la qualitat i evitar duplicitats). I de l’altra, asseguren la col·laboració econòmica de la Diputació en els serveis que ofereixen els consells comarcals.

En termes concrets, l’Alt Empordà rebrà 950.648,34 euros per a l’assistència tècnica, urbanística i mediambiental (redacció de projectes i informes, direcció d’obres…), la salut pública (recollida d’animals domèstics, recollida de residus, foment de l’esport base…), l’àmbit jurídic i econòmic (bàsicament d’assistència i suport) i el desenvolupament local (promoció turística). 66.769,23 euros més seran per al transport escolar no obligatori; 17.821,78, per a la prevenció d’incendis, i els 10.000 restants, per al Programa GEES (de gestió d’expedients de serveis socials).

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li