La Diputació accedeix a millorar el passallís on va caure el cotxe del matrimoni mort

0
1577

Coincidint amb els funerals per les víctimes, els municipis de Maçanet, Garriguella i Masarac van decretar dos dies de dol oficial


Setmana de dol a l’Alt Empordà. L’església de Santa Eulàlia de Noves de Garriguella es va quedar petita dimecres a la tarda per acomiadar Rosa Bagó i Josep Maria Fernández Tete, el matrimoni figuerenc que va morir el cap de setmana passat després que l’aigua arrossegués el seu cotxe mentre intentaven creuar un passalís de la riera d’Anyet, entre Masarac i Mollet de Peralada.

El mateix dilluns, després que els serveis d’emergències trobessin el cadàver de Tete Fernández (el de Rosa Bagó l’havien trobat diumenge), alguns ajuntaments de la comarca van convocar minuts de silenci en record de les víctimes. I al llarg de la setmana s’han decretat dos dies de dol oficial a Garriguella (on havia nascut la dona), Maçanet de Cabrenys (on havia nascut l’home, que era el germà del president de l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Empordà, Lluís Fernández) i Masarac (on va tenir lloc el succés). A més, l’Ajuntament de Masarac també va emetre una nota d’agraïment al centenar d’efectius de diversos cossos d’emergències que van participar en les tasques de recerca, així com a les autoritats que es van traslladar fins al lloc dels fets.

Paral·lelament, l’endemà mateix que l’alcalde de Masarac, Lluís Pujol, anunciés que demanaria ajuda a la Diputació de Girona per construir un pont al passallís, l’Administració supramunicipal ja ha acceptat col·laborar, i estudiarà opcions per millorar la passera. El president de la Diputació, Pere Vila, va admetre el mateix dimarts que a la xarxa viària gironina hi ha molts guals d’aquestes característiques, però va lamentar que l’ens no té “capacitat operativa ni econòmica” per assumir la gestió i la millora de totes aquestes vies. Això no obstant, Vila va afegir que “si hi ha una necessitat imperiosa i urgent, com s’ha vist a Masarac, en podem parlar”; i va assegurar que buscaran “la fórmula per ajudar, encara que no sigui amb la recepció de la carretera”. “Estem oberts, si l’alcalde ho considera oportú, a veure quines possibiltiats hi ha per atendre la petició”, va dir.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li