La derrota a Sant Boi sentencia Joan Esteva

0
1186

El club ha decidit destituir el tècnic barceloní, que serà rellevat en el càrrec per Xavi Agustí, fins ara tècnic del juvenil A


 

Luismi Martínez recula en el temps i recupera una frase de l’extècnic unionista Jorge d’Alessandro: «Som un equip modest, amb moltes dificultats, però formem un equip de gent treballadora que intentem sempre el millor». L’usa per sintetitzar l’essència de la plataforma Nous temps per a la Unió, un grup de socis que es presenta a les eleccions de la Unió Esportiva Figueres del 31 de març amb el mateix Luismi com a president. «Segons el nostre criteri hi ha coses que es poden fer d’una altra manera. Tenim una altra visió de com portar el futbol base, la relació amb els socis, amb la resta d’equips de la comarca o amb la ciutat, per exemple. No es tracta d’una revolució integral, el que funciona no s’ha de canviar», explica.

En Luismi forma part d’una junta candidata composta per Miquel Aymà, Miquel Aymà Cañadas, Eloi Bordas, Pere Cantenys, Pau Capel, Aleix Jiménez, Jordi Masmartí, María José Pérez, Sònia Palomeras, Vicenç Raga i Carles Vilaseca. «Som persones que venim d’àmbits molt diferents i que ens estimem molt la Unió, de qui hem mamat des de petits. Aquest és un projecte polièdric, té moltes arestes, i el vessant esportiu és tan important com el social o l’econòmic», afegeix Luismi.

UN «PROJECTE REALISTA». En aquest sentit, des de la plataforma parlen de «revitalitzar» el club, però amb els peus al terra. «Volem tirar endavant un projecte realista i ambiciós, però sempre partint de les nostres limitacions. On no arriben els diners hi arriba la il·lusió, però això no vol dir que sigui un projecte només romàntic, sinó que al darrere hi ha molt de treball en les diferents àrees», detalla Martínez.

Un dels pals de paller és el tema esportiu. En aquest sentit, segons el candidat a la presidència «cal tirar de sentit comú»: «La situació econòmica, molt més limitada que altres equips de la categoria, ens obliga a treballar amb gent de la casa i amb el futbol de la comarca i de la província. En el planter actual hi ha molta gent vàlida i tenim una cosa molt clara: és fonamental tenir un molt bon futbol base. Hem de tornar a ser el referent empordanès del futbol base», explica. «Creiem fermament que el projecte esportiu que tenim pot millorar l’actual, i ho tenim tot ben preparat perquè a partir del 31 de març, si finalment som escollits, puguem començar a preparar la futura plantilla», afegeix.

Com a exemple, Martínez parla de l’exjugador blanc-i-blau Ferran Grau: «És un exemple de com entenem que són els valors del club. Hauria d’haver estat el capità del centenari, ho va donar tot per a la Unió i el que se li va fer és una manca de respecte».

Més enllà del vessant esportiu, el grup Nous temps per a la Unió també vol incidir en l’aspecte social del club. «Volem mimar molt el futbol base, és l’ànima, el cor i la sang del club. Hi ha més de 200 famílies i als pares se’ls ha de cuidar, com també s’ha de potenciar la relació amb l’associacionisme de Figueres i la gent de la ciutat. La Unió ha de ser una eina, una de les més importants, d’integració».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li