La depuradora de Figueres ja compleix amb els estĂ ndards de qualitat europeus

0
1805

Les obres han comportat una inversió de gairebé 5 milions d’euros en uns treballs que han tingut una durada aproximada de 12 mesos


 

Visita institucional dijous passat a les instal·lacions de la depuradora de Figueres. El conseller de Territori, Damià Calvet, acompanyat per la secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marta Subirà, va inaugurar les obres d’ampliació i millora de la depuradora, que està situada al xamfrà entre el camí vell de Vilatenim i el carrer de l’Arquitecte Ricard Giralt.

Entre altres autoritats, a la visita hi van estar presentats l’alcalde de Figueres, Jordi Masquef, el director de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), Jordi Agustí i el delegat del Govern a Girona, Pere Vila.

Les obres han comportat una inversió de gairebé 5 milions d’euros en uns treballs que han tingut una durada aproximada de 12 mesos.

DINS LA LEGALITAT. Amb aquesta actuació es garantirà el compliment dels estàndards de qualitat que la Unió Europea exigia per a aquelles instal·lacions com Figueres, Banyoles i Berga, que es troben zona sensible quant als abocaments de nitrogen i fòsfor. Ara l’aigua tractada i aportada posteriorment al medi hídric compleix amb els requeriments legals pel que fa a la reducció de nutrients. En aquest sentit, les obres han consistit en la construcció d’un nou reactor biològic (que contribueix a la reducció de nitrogen), un nou decantador secundari i la millora de la línia de tractament de fangs.

Durant el temps que han durat les obres no s’ha aturat el servei de la depuradora. Les actuacions s’han anat fent de manera esglaonada i modular per no afectar el funcionament de la planta.

La depuradora de Figueres es va posar en marxa el 1982 i va ser ampliada el 1993. TĂ© una capacitat de tractament de 17.000 m3 per dia (per donar servei a una poblaciĂł equivalent de 85.000 habitants). Saneja les aigĂĽes residuals de Figueres, Vilatenim i Vilafant (sectors Arengada, Camp dels Enginyers, les Closes d’en ClarĂ , Palol Sabaldòria – les Forques, Parc d’Obres PĂşbliques i nucli antic). L’aigua depurada va al rec del MalpĂ s, que desemboca a la riera de Figueres.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li