La demarcaciĂł, amb un llit per cada dos habitants

0
1277

El president de la FederaciĂł d’Hostaleria de les Comarques de Girona, Antoni Escudero, detalla que actualment hi ha mĂ©s de 41.000 allotjaments turĂ­stics a la demarcació 


Ja és ben coneguda l’omnipresència que té el turisme a la demarcació gironina. D’aquest aspecte també se’n va parlar durant la trobada al Celler Martí Faixó de Cadaqués celebrada la setmana passada, on el president de la Federació d’Hostaleria de les Comarques de Girona, Antoni Escudero, va enaltir la figura del sector turístic com a motor econòmic de la província. En aquest sentit, l’empresari jonquerenc va detallar que actualment hi ha més de 41.000 allotjaments turístics al territori gironí, una xifra que representa al voltant de 431.000 places hoteleres. Fent números, per tant, i tenint en compte que la població global de tota la demarcació no supera els 800.000 habitants, el resultat final és concís: avui dia hi ha un llit per cada dos habitants de la demarcació.

Tal com va explicar Escudero, aquesta oferta significativa en places hoteleres significa que la majoria de públic no és de la demarcació ni de l’Estat espanyol. De fet, el president de la patronal gironina va recordar que el 50% dels visitants a Catalunya provenen de França. «Necessitem aquest 50% i necessitem a la resta d’europeus que volen venir a la Costa Brava i a Catalunya», va reblar.

EL TURISME RURAL, EN AUGE. Però no tot són notícies incertes o preocupants. En aquest sentit, Escudero va apuntar durant la trobada que les cases rurals de les comarques gironines han arribat al 90% de reserves, per la qual cosa «tenen una mica més de sort» que la resta d’allotjaments turístics del nostre territori.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li