La defensa demana la llibertat condicional per a l’acusat de matar un jove a l’exterior d’una discoteca de la Jonquera

0
740

La defensa del jove empresonat per matar-ne un altre a l’exterior d’una discoteca de la Jonquera (Alt Empordà) ha demanat que es concedeixi la llibertat condicional al seu client. Davant el tribunal de l’Audiència de Girona, l’advocat ha sostingut que no hi ha ‘indicis consistents’ que permetin provar que el jove, Mohamed el Hardaj, va apunyalar la víctima, que va morir poca estona després. Durant la vista per l’apel·lació, però, el fiscal ha reclamat que el processat esperi el judici entre reixes, perquè hi ha risc de fugida i diverses proves que l’incriminen. El crim va tenir lloc la matinada del dia de Sant Esteve del 2009 a l’exterior de la discoteca ‘Defi Night’ de la Jonquera.

La matinada del dia de Sant Esteve, un jove marroquí de 29 anys va morir apunyalat a l’exterior de la discoteca ‘Defi Night’ de la Jonquera. Segons sembla, el detonant de tot va ser una discussió que va començar a dins la discoteca, quan el Hardaj va molestar la seva exparella, que en aquell moment estava sortint amb la víctima.

Això va provocar que l’altre noi estampés una ampolla de vidre contra el cap d’el Hardaj, i que el personal de la discoteca els expulsés. Un cop a fora, la batussa va anar a més i va degenerar en una baralla entre dos grups de joves magribins. Va ser aleshores quan, segons sosté el fiscal, el Hardaj va clavar dues ganivetades a la víctima, una de les quals li va tocar el cor.

El jove va morir gairebé a l’instant a pocs metres de la porta de la discoteca. El Hardaj va fugir del lloc juntament amb tres joves més, però al cap de dos dies es va anar a entregar a la comissaria dels Mossos d’Esquadra. Des d’aleshores, es troba empresonat en espera del judici. El fiscal li imputa un delicte d’homicidi, que comporta penes d’entre deu i quinze anys de presó.

La defensa d’el Hardaj, encapçalada per l’advocat Antoni Quera, va presentar un recurs d’apel·lació a l’Audiència de Girona perquè l’alliberin. Aquest matí, durant la vista, el lletrat ha demanat que es concedeixi la llibertat provisional al seu client, perquè no hi ha ‘indicis consistents’ que l’incriminin.

Quera sosté que cap dels vint testimonis que van declarar al jutjat va assenyalar Hardaj com a autor del crim, i indica que no hi ha risc que el jove fugi un cop se l’alliberi. El fiscal, però, no comparteix aquesta tesi i reclama que el Hardaj segueixi entre reixes en espera del judici.

 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li