La defensa de l’assassí de la Rambla vol evitar que l’expulsin

0
577

La sentència advertia de la «perillositat extrema» del processat, que ja va matar una dona a Figueres l’any 2006


La defensa de l’assassí de la Rambla de Figueres vol evitar l’expulsió del país de Mohamed Regrad. El jurat popular el va declarar culpable d’assassinat per matar un home d’una ganivetada al coll el 29 d’abril del 2019. L’Audiència de Girona li va imposar 16 anys de presó, la pena que van sol·licitar fiscalia, acusació particular i defensa després de la lectura del veredicte. També seguint la petició del fiscal Enrique Barata i de l’advocat de la família de la víctima, Toni Quera, la sentència acordava l’expulsió del processat un cop complertes dues terceres parts de la condemna (10 anys i 8 mesos de presó) o tan bon punt l’assassí accedeixi al tercer grau o a la llibertat condicional. Amb això hi anava associada la prohibició de tornar a entrar al país durant 20 anys, que és el temps màxim que permet la llei.

La sentència advertia de la «perillositat extrema» del processat, que ja va matar una dona a Figueres l’any 2006. «En relació al risc que Mohamed Regrad torni a cometre delictes similars, al tribunal se li fa difícil trobar un altre supòsit més diàfan que aquest, doncs en el temps que ha estat amb nosaltres ha matat ja dues persones i n’ha ferit tres més», argumentava el magistrat, que afegia que fa més de 30 anys que Regrad viu al país, però més de la meitat els ha passat entre reixes.

Però ara la defensa, encapçalada pel lletrat Francisco Javier Rollón, l’ha recorregut. Tot i que no qüestiona la pena de presó, sí que s’oposa a l’expulsió. Rollon al·lega que Regrad té arrelament al país, on viu des que tenia 10 anys, i que compta amb permís de residència permanent.

Mentre no es resol el recurs i fins que la sentència sigui ferma, el dijous de la setmana passada es va fer una vista a la secció tercera de l’Audiència de Girona per prorrogar el temps en presó preventiva fins a la meitat de la condemna, tal com preveu la llei. Així ho va sol·licitar el fiscal, i la defensa no s’hi va oposar. Regrad, present a la vista, no va voler dir res.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li