La decadència de Catalunya

0
1991

Catalunya està en decadència, almenys econòmica. Érem el motor d’Espanya, però Madrid ja ha consolidat el seu sorpasso. Alguns es volen treure la responsabilitat de sobre i parlen d’efecte capitalitat, però Andalusia i Galícia també estan atraient empreses. De fet, la comunitat andalusa, governada pel popular i nascut a Catalunya Juanma Moreno, està creant empreses i llocs de treball i convertint-se en tot un referent. La clau és l’estabilitat política i la bona gestió. En canvi, la Generalitat de Catalunya fa massa temps que aposta per l’agitació i la propaganda. Hem deixat, així, de ser una potència industrial del Sud d’Europa. Els governs catalans han apostat pel conflicte, els impostos alts i les barreres burocràtiques. I, per tant, les empreses han apostat per altres regions. Perdem inversions, igual que vam perdre l’Agència Europea del Medicament. El procés separatista ha estat un negoci pèssim.

L’actual govern d’ERC i JxCat està ben lluny de recuperar la situació que Catalunya es mereix. Pere Aragonès, que sol menysprear i faltar el respecte a la resta d’Espanya, no va assistir a la conferència de Presidents de les Comunitats Autonòmiques convocada pel govern Central, on es debatien temes importants pels catalans tals com el finançament autonòmic i el repartiment dels fons europeus. En canvi va preferir visitar a una fugitiva de la justícia. No governen per a tots els catalans, sinó només per a un part, la que se salta la llei i trenca la convivència. Així la concòrdia social no serà possible, i la recuperació econòmica tampoc.

A la nomenada Comissió bilateral entre el Govern de la Generalitat i el govern de Pedro Sánchez s’estan sacrificant els drets i el futur dels catalans constitucionalistes. Aragonès i els seus socis de Govern han deixat ben clar que només volen la independència i que tot el que aconsegueixin ho posaran al servei d’aquest fi. A Sánchez tot això li dona igual, ell només vol mantenir-se a La Moncloa tot el que pugui, encara que sigui afavorint les condicions per a un segon procés. Està sent un absolut irresponsable.

En aquesta reunió bilateral, Aragonès va portar una llista llarga d’exigències, de les quals són destacables les transferències en la gestió de l’aeroport d’El Prat o els ports. També demanen transferir la gestió de la Formació Sanitària (FSE), entre elles, la dels metges interns residents (MIR). La ministra de Sanitat ho va negar 48 hores després, però la Presidència de la Generalitat diu que es troba en agenda. Sabem que els ministres de Sánchez, com el propi Sánchez, sempre menteixen. En canvi, els independentistes sí intenten complir les seves amenaces. És tot molt preocupant. Les conseqüències d’aquest traspàs en sanitat podrien ser nefastes segons diuen els sanitaris d’aquest país.

En definitiva, esperem que algun dia puguem recuperar la Catalunya pròspera, posant fi a l’actual decadència. Tant de bo tornem a ser atractius per a les empreses, les inversions i el talent, deixant enrere aquest clima de tristor i confrontació que ha deixat el procés. És hora de que els catalans donem un pas endavant i abandonem per sempre més els populismes independentistes o d’extrema esquerra. Aquests ja ens han fet més mal. Recuperem els valors del seny i la feina ben feta. La concòrdia amb Justícia i el bon govern són l’únic camí per a la recuperació.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li