La Cursa de la Dona torna al carrer

0
1535

Després de dos anys la prova solidària de Grup Iris tornarà a congregar una marea rosa el pròxim 6 de novembre


La marea rosa tornarà a exhibir força i solidaritat a Figueres. Després de dos anys condicionats per les restriccions i el context derivat de la Covid-19, la Cursa de la Dona de Figueres lluirà un altre cop la seva essència el pròxim diumenge 6 de novembre, el dia escollit per a la celebració de la setena edició d’aquesta prova organitzada per Grup Iris.

La cursa, de caràcter no competitiu i que constarà com sempre d’un recorregut de cinc quilòmetres, es va presentar divendres passat al Museu del Joguet, a través d’un acte on també es va donar a conèixer la nova imatge de Grup Iris, aprofitant que l’entitat s’aproxima als seus deu anys de vida –l’efemèride tindrà lloc a l’abril–. «Ja fa temps que tenim ganes de fer un canvi d’imatge, de donar un toc de més seriositat, i hem cregut que ara era el millor moment. El nou logo parla sol, conserva la nostra essència: la vida i les ganes de viure», explica la presidenta del Grup Iris, Lídia Albert. Aquesta nova cara ha estat possible gràcies a la col·laboració dels dissenyadors Mar Isern i Edu Vidiella.

Més enllà d’aquest aspecte visual, però, l’altra gran novetat de l’edició d’enguany és la tornada als carrers. Albert ho valora molt positivament: «Després de dos anys durs per a tothom, tornar a engegar una cosa així és difícil, però en tenim moltes ganes». «Estic segura que la marea rosa tornarà», subratlla la presidenta de l’entitat, que també es refereix al doble vessant de l’activitat: «D’una banda, és un esdeveniment que fa que la gent ens conegui, i de l’altra, és la nostra font d’ingressos: durant aquests últims dos anys hem sobreviscut com hem pogut, i cal tenir en compte que el càncer i les persones afectades no hi entenen, de pandèmia».

EL PRECEDENT. A banda de les darreres edicions, que es van celebrar sense poder congregar una munió de dones al carrer a causa del context epidemiològic, la darrera edició presencial, l’any 2019, va aplegar més de 5.000 participants en la capital alt-empordanesa. Una xifra destacada que, no obstant això, des de l’organització no es marquen exclusivament com un objectiu a assolir: «Per a nosaltres no és cap fita, però si hi arribem o la superem serà fantàstic. Això voldrà dir que tenim poder de convocatòria, però no nosaltres, sinó l’esdeveniment, perquè la causa s’ho val».

Per esclarir el nombre de les dones participants caldrà determinar el ritme de les inscripcions. Aquestes, ja estan en marxa des del passat divendres des del web de Grup Iris, mentre que la nova samarreta ben aviat estarà disponible.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li