La cura mediambiental, una prioritat

0
1135

Unes 160 persones es van aplegar al Teatre de Roses per assistir a la nova jornada de la Taula Gironina de Turisme


El Teatre Municipal de Roses va esdevenir dimecres passat l’escenari d’una nova activitat de la Taula Gironina de Turisme (TGT), un acte que va girar al voltant d’uns temes molt concisos: el turisme, el medi ambient i el paisatge.

En concret, la jornada va congregar al voltant de 160 assistents, que van poder presenciar com el sector turístic es comprometia a treballar conjuntament amb els experts i les administracions amb l’objectiu de marcar unes línies estratègiques que permetin tenir «un medi ambient i un paisatge de cinc estrelles a les comarques gironines».

La TGT, integrada per organitzacions empresarials, representants de tots els sectors turístics i la Universitat de Girona, també va fer aflorar la voluntat del sector de comprometre’s a ajudar a minimitzar les conseqüències del canvi climàtic i a adoptar les accions que calgui per preservar l’entorn. D’altra banda, entre les fortaleses del sector es va recordar la inversió que s’ha fet en temps de crisi per millorar la qualitat i tenir unes instal·lacions de primer nivell, amb una posta ferma i continuada per la sostenibilitat mediambiental.

LA JORNADA, PAS A PAS. L’acte d’inauguració va anar a càrrec de l’alcaldessa del municipi, Montse Mindan; la presidenta del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, Sònia Martínez; el president de la Comissió de Turisme del Consell General de Cambres de Catalunya, Pol Fages, i Lluís Torrent, membre fundador de la Taula Gironina de Turisme. Seguidament, es va celebrar la conferència inaugural El paisatge gironí al món del cinema, que va comptar amb la presència de l’Acadèmia del Cinema Català, Isona Passola, qui va proposar un repte: «Proposo crear un hub de cinema català en un municipi turístic gironí, per competir amb el centralisme de Madrid en el món del cinema».

Més tard, es va dur a terme una taula sobre Territori i Medi Ambient, on el professor de Geografia de la UdG Josep Pintó va incidir en el desenvolupament urbanístic sostenible i va reforçar la idea que la transformació del paisatge sigui «funcional».

Pel que fa a la segona taula, sobre Paisatge, l’exconseller de Medi Ambient, Felip Puig, va recordar que el turisme i el paisatge són «dues fortaleses del país» i va fer esment que el 31% del territori de Catalunya té algun nivell de protecció.

La tercera jornada, que tractarà sobre Turisme i arquitectura, es farà a Olot el 19 de març.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li