La cultura de Figueres fa pinya

0
1003

La temporada de tardor recull per primera vegada una única programació amb tots els actes i festivals


Música, teatre, dansa, exposicions, festivals, art… Figueres ha presentat la temporada cultural de tardor amb una programació que inclou espectacles nous, però també amb bona part de les actuacions ajornades.

NOVETATS. Tot i que bona part de les dates disponibles s’han hagut d’omplir amb espectacles que havien estat ajornats, la nova programació inclou nou espectacles. Entre aquests destaca l’espectacle de dansa «Around the world» (6 de novembre), de la reconeguda companyia de dansa Brodas Bros, i la producció nacional de circ «Estat d’emergència» (13 de desembre), estrenada aquest estiu al festival GREC. «Quema la memoria» (24 d’octubre) és una proposta íntima on música del líder del grup The New Raemon, Ramón Rodríguez, i art de la mà de l’artista Paula Bonet es fusionen en un espectacle únic a les comarques gironines.

Musicalment hi ha tres noves actuacions proposades des de Joventuts Musicals de Figueres: Bärhof ensemble (2 d’octubre), Laia Fabra i Marta Viñas (30 d’octubre) i Criatures (7 de novembre). Aquests concerts s’han de sumar al cicle musical «66 butaques», amb actuacions de la rosinca Rusó Sala (16 d’octubre), Marina Herlop (18 de desembre) i Marc Parrot (12 de desembre).

AJORNATS. Algunes de les propostes presentades provenen d’espectacles posposats de la temporada gener-juliol 2020. Espectacles com el de «La dona del 600» (27 de setembre, Teatre Jardí), «Albert Pla: Miedo» (26 de setembre, Teatre Jardí), «Els ocells» (31 d’octubre), «El pequeño Poni» (22 de novembre) o Ferran Palau (20 de novembre). Tothom qui ja havia comprat les entrades les ha pogut mantenir, recol·locant les seves localitats a fi de mantenir les distàncies de seguretat marcades pel protocol preventiu de la Covid-19, o bé se’ls ha permès sol·licitar la devolució.

EXPOSICIONS. El Museu de l’Empordà inaugura aquest 19 de setembre l’11a edició d’Empodoneses. La mostra, comissariada per Pilar Farrés i Enric Tubert, reuneix trenta artistes als quals s’ha proposat que es capbussin en l’univers de Monturiol i ofereixin una mirada polièdrica al voltant d’un personatge complex i molt contemporani. Es podrà visitar fins al 17 de gener del 2021.

Una altra de les exposicions que acolliran les parets del Museu de l’Empordà és l’exposició formada pel treball artístic de trenta-una dones alt-empordaneses, nascudes entre el 1830 i el 1939. Sota el nom «Pintar, crear, viure. Dones artistes a l’Alt Empordà (1830-1939)», s’han aconseguit recuperar els treballs creatius d’aquelles qui, en un context que no els ho posava fàcil, van fer el que no tocava: pintar, dibuixar, fotografiar, modelar, soldar o dissenyar.

FESTIVALS. Després de la celebració de la vint-i-sisena edició del festival musical de Jazz, aquest cap de setmana és el torn del còmic. A l’octubre, concretament entre el 4 i l’11, es durà a terme la VII edició del Figueres es Mou. Organitzada pel col·lectiu Agitart amb el suport de l’Ajuntament, el Museu Empordà, la biblioteca de Figueres, Figueres a Escena, el Consell Comarcal de l’Alt Empordà, Cineclub Diòptria, La Cate i l’església de Sant Pere, portarà un programa d’espectacles de proximitat, de gran qualitat i gratuït.

COMPRA D’ENTRADES. L’adquisició d’entrades ja està disponible a través de les taquilles del Teatre el Jardí i de la pàgina web www.figueresescena.cat. De moment, només es poden adquirir entrades dels espectacles programats per setembre i octubre. Les entrades dels espectacles de novembre es posaran a la venda a primers d’octubre, i les de desembre, a primers de novembre. D’aquesta manera es podran adaptar els espais a les mesures preventives vigents.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li