La cultura, bé de primera necessitat

0
895

El dijous, a les 10 del matĂ­, prop de cinquanta persones van respondre a la crida feta pel Sindicat de MĂșsics Activistes de Catalunya (SMAC!), l’AssociaciĂł de TĂšcnics de l’Espectacle de Catalunya (ATEC) i el sindicat de tĂšcnics Tecnicat, per llegir el manifest unitari i reclamar mĂ©s suport de la Generalitat davant la Casa de Cultura de Girona


Una setmana mĂ©s s’han repetit les protestes del sector cultural davant la Casa de Cultura de Girona. El dijous, a les 10 del matĂ­, prop de cinquanta persones van respondre a la crida feta pel Sindicat de MĂșsics Activistes de Catalunya (SMAC!), l’AssociaciĂł de TĂšcnics de l’Espectacle de Catalunya (ATEC) i el sindicat de tĂšcnics Tecnicat, per llegir el manifest unitari i reclamar mĂ©s suport de la Generalitat.

Els assistents, a mĂ©s a mĂ©s, han escrit lemes amb guix a la vorera del davant l’edifici reivindicant que la cultura «és segura», un «bĂ© essencial» i tambĂ© «treball». Critiquen que se’ls hagi deixat «a l’estacada i sense futur», amb quasi nul·les perspectives laborals.

REIVINDICACIONS CONTINUADES. Aquesta no ha estat la primera protesta que ha efectuat al sector davant de la Casa de Cultura. Recentment ja hi havia hagut una concentraciĂł en quĂš prop de 150 professionals van encendre desenes d’espelmes, i van reivindicar una vegada mĂ©s que sĂłn «un sector essencial».

Ja abans del segon tancament, edificis emblemĂ tics com el Teatre Municipal el JardĂ­ de Figueres o la catedral de CastellĂł d’EmpĂșries es van il·luminar de vermell per reivindicar la situaciĂł dels tĂšcnics d’espectacles i esdeveniments.

Les protestes no només es produeixen a la província de Girona. I és que, al mateix temps que es produïa la concentració del passat dijous, prop de 200 persones també es concentraven davant del Departament de Cultura de Barcelona.

LÍNIES D’AJUDES. El Govern ha aprovat recentment dues lĂ­nies de suport per al sector de la cultura, en quĂš s’invertiran 17,2 milions d’euros. D’una banda, hi ha subvencions per compensar les despeses de les empreses i entitats culturals a causa de les restriccions; i d’una altra, ajuts directes per a professionals i tĂšcnics a qui els han anul·lat espectacles. Joan Santeugini, vocal de l’AssociaciĂł de TĂšcnics i TĂšcniques de l’Espectacle de Catalunya, creu que les mesures aprovades, tant del Govern com les de l’executiu espanyol, «sĂłn insuficients i no arribaran a la majoria de persones treballadores».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li