La cultura, bé de primera necessitat

0
816

El dijous, a les 10 del matí, prop de cinquanta persones van respondre a la crida feta pel Sindicat de Músics Activistes de Catalunya (SMAC!), l’Associació de Tècnics de l’Espectacle de Catalunya (ATEC) i el sindicat de tècnics Tecnicat, per llegir el manifest unitari i reclamar més suport de la Generalitat davant la Casa de Cultura de Girona


Una setmana més s’han repetit les protestes del sector cultural davant la Casa de Cultura de Girona. El dijous, a les 10 del matí, prop de cinquanta persones van respondre a la crida feta pel Sindicat de Músics Activistes de Catalunya (SMAC!), l’Associació de Tècnics de l’Espectacle de Catalunya (ATEC) i el sindicat de tècnics Tecnicat, per llegir el manifest unitari i reclamar més suport de la Generalitat.

Els assistents, a més a més, han escrit lemes amb guix a la vorera del davant l’edifici reivindicant que la cultura «és segura», un «bé essencial» i també «treball». Critiquen que se’ls hagi deixat «a l’estacada i sense futur», amb quasi nul·les perspectives laborals.

REIVINDICACIONS CONTINUADES. Aquesta no ha estat la primera protesta que ha efectuat al sector davant de la Casa de Cultura. Recentment ja hi havia hagut una concentració en què prop de 150 professionals van encendre desenes d’espelmes, i van reivindicar una vegada més que són «un sector essencial».

Ja abans del segon tancament, edificis emblemàtics com el Teatre Municipal el Jardí de Figueres o la catedral de Castelló d’Empúries es van il·luminar de vermell per reivindicar la situació dels tècnics d’espectacles i esdeveniments.

Les protestes no només es produeixen a la província de Girona. I és que, al mateix temps que es produïa la concentració del passat dijous, prop de 200 persones també es concentraven davant del Departament de Cultura de Barcelona.

LÍNIES D’AJUDES. El Govern ha aprovat recentment dues línies de suport per al sector de la cultura, en què s’invertiran 17,2 milions d’euros. D’una banda, hi ha subvencions per compensar les despeses de les empreses i entitats culturals a causa de les restriccions; i d’una altra, ajuts directes per a professionals i tècnics a qui els han anul·lat espectacles. Joan Santeugini, vocal de l’Associació de Tècnics i Tècniques de l’Espectacle de Catalunya, creu que les mesures aprovades, tant del Govern com les de l’executiu espanyol, «són insuficients i no arribaran a la majoria de persones treballadores».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li