La cuina tradicional agafa el protagonisme a Peralada

0
765

Cuiners no professionals presentaran un conjunt de plats i postres elaborats amb receptes «de tota la vida»


El diumenge, dia 13, al centre social de Peralada se celebrarà la 28a Mostra Gastronòmica Empordanesa. Un concurs en què participen cuiners no professionals, on presentaran plats de cuina tradicional empordanesa. El concurs es divideix en dues categories, una en format platillo, on es podran trobar plats principals com ànec, pollastre, perdiu, xai… acompanyats de verdures, bolets, fruita, samfaina, etc., i l’altra secció serà la de postres, on es podran degustar plats típics de crema catalana, pomes al forn, fruita farcida, pastisseria en general i un munt de plats pensats per tancar un bon àpat.

Aquesta 28a edició està organitzada per l’Ajuntament de Peralada i el col·lectiu de les Mestresses de Peralada amb la col·laboració de comerços i restauradors del municipi i la comarca. Els seus orígens es remunten a l’octubre del 1992, quan va aparèixer amb la intenció de fomentar la recuperació de moltes receptes tradicionals, per poder recollir-les i evitar que aquest llegat quedi en l’oblit.

LA JORNADA. A les 12 del migdia començarà l’exposició dels platillos i de les postres del concurs, seguidament el Centre Social acollirà el dinar-degustació.

Una vegada finalitzat aquest dinar, el jurat, format per prestigiosos restauradors de la comarca així com altres membres vinculats a la gastronomia, anunciarà els guanyadors de cada categoria i un accèssit. La resta de participants també rebran un obsequi commemoratiu. Els premis han estat elaborats per l’artista peraladenca Montserrat Badosa. Tot seguit començarà el ball a càrrec de Jordi Rubau, que posarà el punt final de la diada gastronòmica.

El preu de cada tiquet és de 20 euros, i és recomanable adquir-los per avançat al Centre de Turisme Cultural Sant Domènec, o bé mitjançant una reserva a través del correu electrònic promocio@peralada.cat.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li