La crònica més fosca s’apropa a Figueres

0
870

El festival Ceba Negra, portarà a la ciutat els principals especialistes en crònica negra del país els dies 3, 4, 5 i 6 de març


En la primera edició d’aquest 2022 HORA NOVA va avançar la creació d’un nou festival literari a Figueres. La Ceba Negra. Una celebració que convertirà Figueres en l’epicentre del true crime els propers 3, 4, 5 i 6 de març . Així ho ha anunciat els seus organitzadors l’Associació Acocollona’t i l’Ajuntament de Figueres en una presentació conjunta a l’Auditori Caputxins.

L’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó i el regidor de cultura Alfons Martínez, acompanyats dels organitzadors Jacint Casademont, comunicador, Francesc Llopis, propietari de la llibreria Bookman de Figueres i Xavi Gorro, corresponsable del podcast de true crime La Nit Més Fosca han detallat totes les novetats del festival que pretén «acostar al públic figuerenc i a tota la comarca el fenomen del true crime, un gènere no només literari, sinó també audiovisual i d’investigació que actualment està tenim molt de ressò a casa nostra».

la programació. El festival arrancarà el 3 de març a la Cate amb el documental Tor, la muntanya maleïda. Seguidament hi haurà un debat amb el coach Carles Vilaseca anomenat ‘Odi, ira i traïció a l’entorn personal’.

L’endemà a la mateixa hora, però a l’auditori Caputxins, la periodista de successos i col·laboradora del programa Crims de TV3 i Catalunya Ràdio Anna Punsí parlarà sobre el fenomen Crims i el perquè del seu impacte mediàtic.

Dissabte la jornada començarà a la Biblioteca Fages de Climent on a les 12 h del migdia amb la conferència ‘Escriure negre des de l’Empordà’ on els escriptors Joan Manuel Soldevilla i Jordi Casals, parlaran sobre figures com Agustí Vehí entre d’altres. A la tarda a l’auditori d’Els Caputxins es durà a terme la gravació en directe del podcast de true crime La Nit Més Fosca on Joan Plana, Xavi Gorro i Sergi Trinidad parlaran de l’assassí en sèrie Dennis Rader, conegut com a ‘BTK’. Al mateix auditori a les 18 h Tura Soler i Clara Tiscar parlaran sobre ‘la divulgació del true crime’ i el perquè del seu ampli ressò mediàtic. La jornada acabarà amb el pèrit forense Bruno Pérez i el metge forense Narcís Bardalet que analitzaran com es duu a terme una investigació forense. Precisament aquest últim serà homenatjat amb l’entrega del distintiu ‘Fulla negra’ per la seva trajectòria professional i divulgativa.

El festival clourà el diumenge a les 12 del migdia a La Cate on els periodistes, Toni Muñoz i Mairena Rivas, parlaran sobre els enigmes del cas de la Guàrdia Urbana.

L’ACCÉS. Totes les activitats que ofereix La Ceba Negra son gratuïtes i a més a més es podran seguir en línia a través de les xarxes socials @ceba_negra i en streaming a la web del festival www.cebanegra.com.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li