La Creu Roja ha repartit una vuitantena de targetes per comprar aliments frescos

0
785

La delegació figuerenca de la Creu Roja ha posat en marxa aquest any un servei de suport integral a les famílies. Tal com explica la presidenta de l’entitat, Roser Llevat, el que fan és analitzar tot el que necessiten les famílies derivades dels serveis socials: des d’habitatge fins a alimentació per als fills, passant pel pagament de serveis, la recerca d’una feina o el manteniment dels avis, entre altres.
Aquesta nova prestació ha fet incrementar la plantilla de treballadors de Creu Roja Figueres, que ha passat de catorze a setze o disset, i també ha incitat una reorganizació de les infraestructures perquè els tècnics puguin atendre tots els usuaris amb la màxima intimitat possible. I un dels beneficis més incipients és el repartiment de targetes client per poder comprar als supermercats BonÀrea.
Entre el juliol i l’octubre d’enguany (de moment la campanya només dura 4 mesos i s’ha fet coincidir amb el període en què no hi ha menjadors escolars), s’han repartit una vuitantena de targetes. Els beneficiaris han de ser usuaris del centre de distribució d’aliments, i només les poden utilitzar per comprar aliments frescos per a la mainada (l’objectiu és equilibrar la balança, ja que al centre de distribució d’aliments els solen oferir productes més aviat secs). Tenint en compte aquesta restricció (que se supervisa amb controls exhaustius), i amb un límit de despesa fixat (en funció dels fills i dels ajuts que ja reben), les famílies beneficiàries poden anar lliurement al supermercat. En aquest sentit, Llevat destaca que això aboleix les discriminacions, ja que ningú sap que aquests usuaris tenen dificultats econòmiques. L’objectiu final de la iniciativa, segons explica la presidenta de Creu Roja Figueres, és “que les famílies tinguin tot el necessari per viure dignament; i que no hagin d’anar a fer cua per demanar”.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li