La creadora de Lola Vendetta explica com gaudir del feminisme, al Joan Xirau

0
1515

La il·lustradora igualadina es va guanyar el públic en una xerrada sobre el feminisme en una sala gairebé plena


El Centre Cívic Joan Xirau es va omplir el divendres amb la xerrada «El feminisme no es pateix, es gaudeix», a càrrec de Raquel Ribas Rossy, il·lustradora i creadora de la Lola Vendetta. La sala estava completament plena, amb una primera fila ocupada per personalitats municipals. La resta del públic era majoritàriament femení, un fet que, segons la mateixa autora, podria ser perquè els homes «no se senten identificats amb el discurs». Ribas va desenvolupar de manera clara, senzilla i sobretot molt divertida els punts que ajuden a gaudir del feminisme. Connexió amb la ment, crear un espai propi per prendre decisions, escoltar el propi cos i el plaer de relaxar-se i connectar amb tu mateix. Finalitzada la xerrada es va obrir el torn de preguntes. Va durar més d’una hora, ja que les assistents no només demanaven, sinó que compartien experiències personals de manera oberta. Després va ser el torn de la signatura de llibres, quan Riba va atendre totes i cadascuna de les persones que feien cua, entre elles l’alcaldessa, Agnès Lladó, que es va quedar conversant llargament amb la il·lustradora.

Què ens diries, als nois?
Que no tingueu por de fer preguntes si no sabeu de què va. Busqueu la vostra amiga que sabeu que està posada en el tema i feu-li moltes preguntes.

La Lola Vendetta és la representació gràfica del que a tu et provoquen certes actituds masclistes i del que tu faries si poguessis?
Sí. Per mi la Lola Vendetta ha sigut una eina per poder posar en dibuixos el que no sabia posar en paraules, de tot el que m’estava passant. A la carrera universitària, en relacions de parella… i al final enfilant dibuixos un darrere l’altre em vaig adonar que el conjunt del que m’estava passant era masclisme. En definitiva, era el meu dolor al voltant d’aquest tema.

Més de 450.000 seguidors per Instagram. Quina és la clau del teu èxit?
Treballar molt. Treballar net i de manera constant. Així de clar.

Què t’ha semblat la xerrada d’avui?
Quan començo a parlar i veig que la gent comença a connectar amb el discurs i es va encadenant un riure darrere l’altre és una satisfacció molt gran i et carrega les bateries. Cada cop és més intens. Pots arribar a sentir com està tothom a la sala, com estan pendents i com estan esperant la frase següent, i això és molt bonic.

Hem vist molt bon feeling amb l’alcaldessa. Tornaràs a venir?
L’alcaldessa diu que sí, que vol fer alguna cosa una mica més gran. Encara n’estem parlant, de fer alguna cosa similar a això però en un format més gran perquè pugui venir-hi tothom.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li