La covid ensorra més d’un 14% l’economia de la demarcació

0
912

El PIB al territori va caure més d’un 14% —un 14,2%, concretament— respecte l’any 2019, esdevenint de retruc una de les davallades més notòries d’arreu d’Espanya


Segons un informe del Banc d’Espanya publicat la setmana passada, l’economia de la província gironina va notar de valent els efectes de la pandèmia de la covid-19, fins al punt de ser la demarcació catalana més damnificada per la crisi sanitària i els seus efectes. En aquest sentit, el PIB al territori va caure més d’un 14% —un 14,2%, concretament— respecte l’any 2019, esdevenint de retruc una de les davallades més notòries d’arreu d’Espanya.

Aquesta dada s’explica, entre altres coses, perquè les comarques gironines són una de les zones més turístiques de l’estat, i és precisament aquest sector, i per extensió el dels serveis, el que s’ha vist més perjudicat per la pandèmia.

De fet, per sobre de Girona s’hi situen unes altres províncies destinades, en gran part, al turisme: les Illes Balears (amb una caiguda del 27%); les Illes Canàries (amb davallades del 19% i el 21%) i Màlaga (17%).

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li