La Covid agreuja la desacceleració de la construcció a Girona

0
1133

Segons detalla l’informe del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya a la demarcació


La pandèmia sanitària de la Covid-19 ha causat veritables estralls en el sector de la construcció. Així es conclou, si més no, en l’informe sobre l’activitat de construcció i rehabilitació de la província de Girona elaborat per la demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC), un treball referent al primer semestre de l’any que s’ha elaborat a partir del visat dels projectes d’execució d’obra, documents obligatoris per poder començar obres de nova planta i de gran rehabilitació.

En concret, l’estudi determina que la superfície total visada durant el primer semestre d’aquest exercici és de 247.720 m2, gairebé un 18% menys que el primer semestre del 2019, i se situa d’aquesta manera en valors similars als de l’any 2016. Amb relació a la tipologia, la superfície baixa tant en l’obra nova (25%) com en la rehabilitació (7%), i quant a usos, qui més ha patit la caiguda és el no habitatge, amb un 27,6% menys de superfície visada, mentre que la superfície visada en l’habitatge ha tingut una caiguda del 14%. D’altra banda, en el cas dels habitatges visats, la caiguda representa un lleuger 2,3%, de manera que passa dels 694 del primer semestre de 2019 als 678 d’aquest any.

CAIGUDA DELS PROJECTES. Si parlem de la quantitat de projectes visats a les comarques gironines durant aquest primer semestre, el seu nombre és de 870, una xifra que representa una disminució del 18% respecte al mateix període de l’any anterior.

L’informe, a més, també especifica que l’impacte de l’estat d’alarma es va fer evident especialment al mes de març, quan es va registrar una important davallada del visat de projectes. Durant els mesos d’abril i maig, d’altra banda, el volum es va mantenir a la baixa, mentre que a partir del juny es va començar a registrar una lleugera recuperació que, tot i això, no ha arribat a les xifres del 2019.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li