La Costa Brava, més a prop de ser Reserva de la Biosfera

0
1212

Els agents del territori preparen la documentació per presentar-la el 2019 i que la candidatura pugui ser avaluada el 2020


 

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, i l’alcalde de l’Escala, Víctor Puga, es van reunir divendres amb diversos agents del territori i amb Miguel Clüsener-Godt, director de la Divisió de Ciències Ecològiques i de la Terra i del programa Home i Biosfera de la UNESCO. La trobada _que es va fer a l’Alfolí de la Sal_ es va centrar en els treballs que s’estan fent en relació amb la presentació de la candidatura de la Costa Brava com a Reserva de la Biosfera de la UNESCO. I hi van assistir una cinquantena de persones, entre les quals hi havia alcaldes i representants de la Diputació de Girona, de la Generalitat, de la Universitat de Girona, de les cambres de comerç gironines i dels parcs naturals dels Aiguamolls i del Montgrí, i representants d’altres organismes implicats en el projecte.

Miquel Noguer va explicar que la Costa Brava compleix els paràmetres de qualitat de paisatge, biodiversitat i nivell de protecció dels espais naturals i agraris, que la poden fer mereixedora d’aquest reconeixement mundial. També ha exposat que això suposa un seguit de reptes a l’hora de fer compatible la conservació del territori amb el desenvolupament urbanístic de la primera línia de costa. L’objectiu és presentar la documentació necessària al llarg del 2019 perquè la candidatura pugui ser avaluada el 2020.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li