La convidada a la tercera Vila del llibre de l’Escala és la cultura mallorquina

0
543

Tot i programar activitats literàries per a diferents públics al llarg de l’any el 15, 16 i 17 d’octubre en seran l’epicentre


«La Vila del Llibre de l’Escala ha canviat el paradigma. La temporada editorial no comença per Sant Jordi, sinó ara», aquestes eren les paraules del director de la Xarxa de Viles del Llibre de Catalunya, Enric Bono, en la presentació de l’any 2020. Doncs bé, aquest 2021 el paradigma ha tornat a girar. I força.

A través d’una roda de premsa telemàtica des de l’Ajuntament de l’Escala s’ha presentat el nou format per a la tercera edició de la Vila del Llibre. Una proposta que a diferència d’edicions anteriors, aposta per espaiar els actes durant aquest 2021, amb activitats literàries trimestrals per a diferents públics, i en diferents indrets de l’Escala. El motiu es poder complir amb les mesures de seguretat i complint els protocols sanitaris.

Tot i això, amb l’objectiu de conservar l’esperit de l’esdeveniment i l’impacte que té en termes socials i econòmics dins l’àmbit municipal, és manté l’acte central de la Vila del Llibre. Una celebració que habitualment coincidia a finals de febrer, i que en l’edició d’enguany serà durant el cap de setmana del 15, 16 i 17 d’octubre.

LA MEDITERRÀNIA. Un any més, la mar de casa nostra serà l’eix vertebrador de l’edició. En aquesta ocasió el convidat serà la cultura mallorquina, amb què es posaran de relleu els vincles preexistents i les connexions culturals, tal i com explica Bono, «un maridatge entre la literatura del Principat i la de Mallorca, que tant tenen en comú». Bono ha aprofitat per presentar el comissari del festival d’enguany, que serà l’escriptor mallorquí Sebastià Bennasa, el qual ha explicat la seva intervenció en l’explicació del lema,«Literatura, port d’arribada, port de partida, port segur», que vehicularà bona part dels actes que se celebraran enguany durant el cap de setmana del festival.

AVANÇAMENTS. Tot i que encara s’estan perfilant els detalls, Benassa ha apuntat que es treballa amb propostes com una marató de lectura de L’Odissea oberta a tothom, una mirada sobre l’obra dels peotes Joan Salvat-Papasseit, Bartomeu Rosselló-Pòrcel i Màrius Torres, morts prematurament per culpa de la tuberculosi, o un estudis sobre els epistolaris entre exiliats, com el que van mantenir Mercè Rodoreda i Anna Murià.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li