La consellera Geli alerta a Vila-sacra del risc d’automedicar-se, sobretot entre els nens

0
896

La consellera de Salut, Marina Geli, ha criticat de nou l’automedicació i ha alertat de l’augment del consum de medicaments per dormir entre la mainada catalana. ‘Els nens s’automediquen massa. És una constatació que s’han perdut el remeis de l’àvia i per combatre la febre, el mal de queixal o la tos de seguida es prenen tot un seguit de medicaments que abans no es consumien’, ha comentat Geli, que aquest diumenge s’ha apropat a la 6a Fira de la Ceba i el Calçot de Vila-sacra. ‘L’enquesta de salut infantil de fa uns dies ha mostrat que el 97% dels nens catalans tenen bona salut però també ha fet aflorar signes d’alerta per l’excés de consum de medicaments’, ha continuat la consellera.

‘I això ho dic sense culpar a ningú’, ha puntualitzat Geli, que considera que l’alerta més important de l’estudi, ‘i que ara estem analitzant amb la Societat Catalana de Pediatria, és l’augment del consum de medicaments per dormir en nens. ‘Aquest excés de consum de medicaments a la societat en general és un signe d’alerta, que no d’alarma, que caldrà revisar’, ha assenyalat la consellera de Salut, que també ha volgut tranquil·litzar a la població pel que fa a les vacunes contra el càncer de coll d’úter, després que fa pocs dies dues noies de València haguessin de ser hospitalitzades amb convulsions un cop vacunades amb dues vacunes del lot número NH52670.

‘Aquests dies, tant l’Agència Europea del Medicament com l’Agència Espanyola del Medicament diuen que hem de continuar amb la campanya de vacunació contra el papil·loma humà’, ha recordat la consellera de Salut, que ha reconegut que a Catalunya han arribat un total de 7.285 dosis d’aquest mateix lot NH52670, ara sota investigació pel Ministeri de Sanitat i retirat preventivament del mercat. ‘A Catalunya s’ha immobilitzat una partida del mateix lot de València però ningú ha determinat encara que el problema vingui de les vacunes d’aquest lot sinó, segurament, de la suma de coincidències’, ha reflexionat Geli, que ha demanat tranquil·litat a la població.

‘No cal patir. Les persones que per la via privada han pogut administrar alguna de les vacunes del lot afectat no tenen cap tipus de risc o, si més no, el mateix risc que la resta de persones que s’han vacunat amb un altre lot’, ha explicat la consellera de Salut, que recorda que les possibles conseqüències apareixen minuts després que la vacuna ha estat administrada. ‘Els efectes adversos solen ser bastant immediats i aquí no ha estat el cas. Per tant, ara no té cap sentit preocupar-se per les dosis que s’hagin pogut subministrar a la demarcació de Girona o a tot Catalunya’, ha finalitzat Geli.
 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li