La connexió del carrer Hospital amb la Torre Carlina de Maçanet, pel desembre

0
1606

El Consell Comarcal i deu ajuntaments de la comarca estan impulsant projectes per fomentar el turisme


Les obres per connectar el carrer Hospital amb la Torre Carlina de Maçanet de Cabrenys acabaran aquest mes de desembre. L’objectiu dels treballs és posar en valor i facilitar l’accés als vestigis de la Torre Carlina per valoritzar el monument (que es va construir majoritàriament durant el segle XVIII) alhora que es milloren les condicions del nucli antic.

Els treballs s’inclouen en l’Operació de Conservació, Foment i Desenvolupament del Patrimoni Natural i Cultural de l’Alt Empordà –cofinançat pels fons europeus Feder 2014-2020–, i les promou l’Àrea de Turisme del Consell Comarcal de l’Alt Empordà juntament amb els ajuntaments implicats. Està previst que s’executin fins a deu actuacions valorades en un total d’1.827.025,92 euros. I per fer-ho, s’han tancat acords amb els consistoris de Colera, Maçanet de Cabrenys, Navata, Portbou, Sant Miquel de Fluvià, Roses, Sant Pere Pescador, Torroella de Fluvià i Vilafant.

Les inversions Feder a l’Alt Empordà van començar amb les obres de naturalització de la muralla ponent de la Ciutadella de Roses i les millores d’accés entorn del monestir de Sant Miquel de Fluvià. I actualment l’Ajuntament de Sant Pere Pescador ja ha iniciat les tasques per reurbanitzar ambdós trams del carrer del Mar, entre el carrer Duc i el carrer de les Escoles. Aquesta àrea forma part de la zona comercial, que és d’interès turístic i de connexió amb l’entorn del riu Fluvià. Les obres representen la materialització final del projecte de regeneració urbana iniciat pel govern municipal, i està previst que s’acabin el proper mes d’abril.

Totes les obres del Projecte de Conservació, Foment i Desenvolupament del Patrimoni Natural i Cultural de l’Alt Empordà s’han d’executar entre aquest 2019 i el 2020, i tenen per objectiu posar en valor la diversitat de recursos turístics que ofereix la comarca, i afavorir l’experiència turística al destí.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li