La confraria del Port de la Selva tem haver de tancar la subhasta passat l’estiu

0
1184

Els professionals demanen a la Generalitat que els ajudi a unir-se a Llançà o els permeti tenir una altra embarcació


 

Després de l’accident en què el passat mes de maig es va cremar i enfonsar una barca, la confraria de pescadors del Port de la Selva s’ha quedat amb tres embarcacions d’arrossegament i, d’aquestes, només dues estan operatives (perquè a tercera està avariada). Amb aquesta situació, el patró major, Manu Perelló, assegura que estan en una situació de «fallida total», i alerta que, si no es resol la situació, passat l’estiu segurament hauran de tancar la subhasta de peix i «replantejar-se l’organigrama» de personal.

Fa un any, n’hi havia cinc, d’embarcacions d’arrossegament. I quan una va marxar, en va arribar una altra de Vilanova i la Geltrú; però Perelló denuncia que la pressió exercida pel «lobby» de la confraria de Roses va propiciar que la Generalitat l’obligués a marxar al·legant «sobreesforç pesquer». Els pescadors selvatans, però, no comparteixen aquesta idea, i no entenen per què si ja tenien cinc barques no els van deixar substituir la que havien perdut com, diuen, s’ha fet ara en d’altres confraries. I de fet, el cas està als jutjats.

Per resoldre aquesta situació, proposen unificar la subhasta amb Llançà (que l’últim any també ha perdut tres barques) a través d’una pantalla única, però això suposaria una inversió d’uns 100.000 euros. Uns diners que ara mateix cap de les dues confraries pot assumir. «Hem demanat ajut a la Generalitat i ens diuen que ens hem d’esperar a la propera convocatòria de subvencions. Però el temps va molt de pressa i la situació és cada vegada més difícil per nosaltres», lamenta Perelló. Per això demana que «faci un pas endavant» i permeti que la cinquena embarcació que va haver de marxar pugui tornar a port.

FA DEU ANYS, VUIT EMBARCACIONS. Actualment, a part de les tres embarcacions d’arrossegament, al Port de la Selva n’hi ha sis més d’arts menors. Fa deu anys, però, n’havien arribat a tenir vuit d’arrossegament, quinze de palangre i diverses d’encerclament que venien durant la temporada d’estiu.

A més de la pesca, la Confraria comercialitza alguns productes i compta amb diversos locals en propietat que, segons Perelló, permetrien que no haguessin de tancar les instal·lacions; però alerta que «això no es pot aguantar molts anys». 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li