La confraria de Roses cedeix un local per a l’Aula Gastronòmica

0
1489

L’espai, on s’impartiran tallers de cuina, inclourà una cuina professional i una zona de serveis, i hi cabran unes 40 persones


 

L’últim ple de Roses va aprovar per unanimitat la cessió d’un local de la zona portuària (al costat de les peixateries del port pesquer) per destinar-lo a l’Aula Gastronòmica. La concessió administrativa, de la qual n’era titular la confraria de pescadors per cessió de Ports de la Generalitat, passa així a mans de l’Ajuntament, que és qui adaptarà el local per encabir-hi el nou projecte.

L’objectiu de l’Aula Gastronòmica, que va ser un dels projectes escollits en els Pressupostos participatius 2017, és dinamitzar la zona del port pesquer i difondre la cultura del peix i del món de la pesca local com a atractiu ambiental, cultural, social i de promoció de l’activitat turística del municipi. La cessió d’ús del local permetrà ara crear l’aula, que inclourà cuina professional i zona de serveis amb capacitat per a una quarantena de persones. A l’aula s’hi impartiran tallers de cuina que volen comptar amb la participació dels propis restauradors de la població, a més d’altres experts i professionals. I la confraria hi prendrà un paper actiu en una aposta comuna per la difusió, posada en valor, consum i cuinat dels productes del mar rosincs. El projecte comptarà amb un pressupost de 167.000 euros. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li