La concessionària assegura que les quotes dels canals són “absolutament legals”

0
738

El gerent de la societat MCS, Quim Cruset, explica que la sentència es basa “en una qüestió tècnica d’àmbit competencial dins de la Generalitat”


La concessionària de la marina d’Empuriabrava, Port Empuriabrava SA, ha advertit aquesta setmana que els usuaris hauran de continuar pagant les quotes de manteniment dels canals. Després que l’APE (Associació de Propietaris d’Empuriabrava) celebrés que el TSJC (Tribunal Superior de Justícia de Catalunya) ha estimat el recurs que havien presentat contra l’aprovació del pressupost, el gerent de la societat MCS (que representa la concessionària), Quim Cruset, ha emès aquesta setmana un comunicat contradictori.

Cruset explica que la sentència es basa “en una qüestió tècnica d’àmbit competencial dins de la Generalitat”, ja que la resolució en què s’aprovava el pressupost no l’hauria d’haver signat el director general de Ports i Aeroports, sinó el subdirector. Per tant, diu, “no es tracta que hi hagi cap irregularitat en el contingut dels pressupostos, que no ha sigut ni discutit, ni modificat ni, per suposat, anul·lat”. I el principal argument de Port Empuriabrava SA no és aquest, sinó el fet que el pressupost ja estés aprovat abans que la Generalitat emetés aquesta resolució: segons Cruset, es va donar per aprovat el 2011 per silenci administratiu positiu, i la resolució del 2013 només era “una mena de ratificació formal”. Tenint en compte tot això, el gerent de la concessionària assegura que “les quotes de manteniment cobrades fins ara als usuaris són absolutament legals, de la mateixa manera que ho són i seran les que s’estan cobrant, i es cobraran, pels anys 2017 a 2021”.

Taula rodona

Coincidint amb la celebració del 50è aniversari de la urbanització, la Comunitat d’Usuaris de la Marina Interior d’Empuriabrava va aprofitar l’assemblea anual que va fer dissabte per organitzar un debat sobre el futur de la marina. La reunió va ser al matí, i a la tarda es va fer una taula rodona titulada “Dia 1 dels propers 50 anys”. Hi van intervenir el naturalista Jordi Sargatal (president de l’Associació d’Amics del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà), i també representants de l’Institut de Ciències del Mar (per valorar els possibles impactes del canvi climàtic) i estudiants de la Universitat Politècnica de Catalunya (que van fer recomanacions per aguantar la marina 50 anys més).

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li