La comissió per modificar el Reglament municipal de Figueres es reunirà al gener

0
1784

Unanimitat dels grups municipals per abordar la reforma a partir de la moció presentada per Ciutadans


El darrer ple ordinari de Figueres va aprovar impulsar, de manera definitiva, la creació i la convocatòria d’una comissió per revisar i modificar l’actual Reglament orgànic municipal (ROM), que regula les sessions plenàries del consistori, entre altres qüestions de l’Administració local. Aquesta comissió també haurà de redactar un reglament específic per a la participació ciutadana. La proposta la va presentar en forma de moció el grup de Ciutadans i la resta de partits hi van votar a favor.

L’encarregat de defensar la moció va ser el portaveu de Cs, Héctor Amelló, que va demanar la creació d’una comissió per la reforma del ROM i sobretot «aconseguir que els ciutadans puguin participar en els plens i fer preguntes». També se sol·licita que les entitats de la ciutat «puguin presentar les seves propostes i que aquestes es debatin al ple per a la seva implantació». Per Amelló, «l’objectiu principal, tot i que no l’exclusiu, seria millorar la participació de la ciutadania en la presa de decisions a través del desenvolupament reglamentari, tal com es fa en altres plens de la província».

L’alcaldessa, Agnès Lladó, va justificar el suport del seu grup a la moció després d’algunes esmenes introduïdes. Lladó va destacar l’intent de fa dos anys de reformar el ROM tot dient: «El 2 de març del 2017 es va aprovar la comissió d’estudi del ROM, que mai es va arribar a convocar». Per Lladó, el reglament actual és una mostra més de «la Figueres aturada en els anys noranta». I és que el ROM d’ara data d’aquella dècada, «quan actualment ja estem treballant amb el sistema de la video-acta». És per això que l’alcaldessa va parlar de la necessitat que Figueres es doti «d’un reglament propi del segle XXI».

El tema de la revisió del ROM es portarà en la pròxima comissió informativa prevista per aquest dimecres. Es preveu que la primera reunió de la comissió per reformar el reglament es faci al gener del 2020. La comissió del ROM estarà formada per un representant de cada grup municipal i pels tres tècnics del consistori amb coneixements sobre la matèria.

MOCIONS DE JUNTS. El ple també va donar llum verda per unanimitat a les mocions presentades per Junts per Figueres per consensuar el desplegament de la tecnologia 5G a la ciutat i la relativa a l’accés Figueres oest de l’AP-7. Junts va insistir de proposar al Ministeri de Foment la construcció de l’accés. D’aquesta manera l’autopista faria les funcions de ronda oest de la ciutat.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li