La Comissió Europea destina 150 milions a la interconnexió de la MAT amb França

0
651

La Comissió Europea ha anunciat aquest dimecres una injecció econòmica de 150 milions d’euros pel projecte de la línia de Molt Alta Tensió (MAT) que ha d’interconnectar la xarxa elèctrica de Catalunya amb França. Brussel·les ha decidit destinar els 5.000 milions d’euros que han sobrat del pressupost comunitari a projectes que poden contribuir a superar la crisi econòmica. La línia elèctrica de 400 kV entre Bescanó (Gironès) i Baixàs (Rosselló), actualment en fase de construcció, està considerada per a la Unió Europea com a una infraestructura prioritària. Entre els projectes subvencionats es troba també la interconnexió elèctrica entre l’Estat i Portugal.

La inversió dels 150 milions d’euros per a la MAT forma part dels estímuls financers que està impulsant la Comissió Europea en el marc del pla de recuperació econòmica. L’executiu comunitari considera que la MAT és un projecte necessari per millorar la seguretat energètica i en un moment de crisi servirà també per crear llocs de treball i estimular l’economia.

‘Quan hi ha una crisi, la teoria econòmica diu que una de les maneres d’ajudar a sortir-se’n és fer més despesa pública en infraestructures que seran útils a llarg termini. Això crearà treball i inversió’, ha assegurat el portaveu europeu d’Energia, Ferran Tarradellas. ‘El que volem és solucionar dos problemes alhora: la manca d’infraestructures i la crisi econòmica’, ha afegit.

Els 5.000 milions d’euros –procedents del pressupost d’Agricultura- també serviran per finançar una trentena de projectes de gas, electricitat, energia eòlica i captura de carbó a tots els estats membres. Entre els projectes finançats hi ha la interconnexió elèctrica entre Espanya i Portugal així com el gasoducte Nabucco.

‘La Comissió Europea s’ha compromès a treballar conjuntament amb els estats membres. Tots ells es beneficiaran de les mesures que hem proposat per impulsar l’economia europea a través d’inversions en aquestes àrees clau’, ha afirmat el president de la Comissió Europea, José Manuel Durâo Barroso, en un comunicat.
 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li