La comarca tanca el maig amb un 7,9% menys d’atur

0
1106

L’Alt Empordà –7.136 aturats– acumula quatre mesos consecutius de reducció de la desocupació


 

La taxa d’atur a l’Alt Empordà va tancar el mes d’abril amb la quarta reducció consecutiva de la desocupació. Segons les dades del Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social, el territori va cloure el mes passat amb un total de 7.136 persones registrades al Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), una xifra que representa una reducció del 7,9% respecte al mes d’abril, quan hi havia 612 desocupats més (un total de 7.748 persones sense feina). Des del punt de vista percentual, la davallada de l’atur a l’Alt Empordà és la tercera més notòria de Catalunya, darrere del Segrià (10,63%) i Ribera d’Ebre (17,13%).

D’altra banda, en termes interanuals també s’ha registrat una reducció de la desocupació comarcal, tenint en compte que la taxa d’atur a la zona ha viscut una davallada del 4,23% respecte al mes de maig de l’exercici passat: en concret, les llistes d’aturats s’han reduït en 315 persones, atès que fa un any hi havia un total de 7.451 desocupats al territori.

On més s’ha reduït l’atur és a la capital, Figueres, amb 203 desocupats menys inscrits al SOC. Altres ciutats, com Roses (-148), Castelló d’Empúries (-55) o l’Escala (-54), també han reduït les seves llistes d’aturats.

REGISTRES PROVINCIALS. Pel que fa a la província gironina, la xifra de persones inscrites al SOC s’ha situat al maig en 34.696, el que representa un total de 2.097 aturats menys que a l’abril, el 5,70% menys, mentre que en termes interanuals la desocupació s’ha reduït un 5,59%. L’atur a la demarcació acumula quatre mesos seguits de caigudes.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li