La comarca es mobilitza contra la violència de gènere

0
1400

Ciutats com Figueres o Castelló es van manifestar dissabte per denunciar la violència que s’exerceix sobre les dones


 

L’ONU va declarar oficialment el 25 de novembre del 1999 Dia Internacional contra la Violència de Gènere. La convocatòria va ser iniciada pel moviment feminista llatinoamericà el 1981 en record de la data en què van ser assassinades, el 1960, les tres germanes Mirabal, a la República Dominicana. Des de llavors, cada 25 de novembre moltes ciutats i poblacions d’arreu del món es manifesten per denunciar la violència que s’exerceix sobre les dones i per reclamar als governs internacionals polítiques per aconseguir erradicar-la.

Per commemorar aquest dia, Figueres va celebrar divendres a la tarda, a la plaça de l’Ajuntament, un acte de rebuig que va comptar amb la participació de les entitats Violeta, Les garotes, Grup de Dones de l’Alt Empordà Glòria Compte, La Funcional Teatre i el Consell Local de Joventut de Figueres.

També Castelló d’Empúries es va unir a la causa amb un acte el dissabte, a les 8 del vespre, a l’Ecomuseu-Farinera, amb un espectacle de la companyia El Paller i l’actuació del grup d’havaneres Les Anxovetes.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li