La comarca comença l’any amb 9.023 aturats

0
1087

L’Alt Empordà redueix l’atur amb un lleu 0,46% en relació al mes de desembre passat


 

Després de quatre augments registrats de manera consecutiva, la taxa d’atur a la comarca de l’Alt Empordà va protagonitzar el gener una lleu davallada. Així ho assenyalen les dades del Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social, que conclouen que el territori va tancar el mes passat amb un total de 9.023 persones registrades al Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), una xifra que representa una reducció del 0,46% respecte al mes de desembre, quan hi havia 42 aturats més (9.065 persones).

En termes interanuals, d’altra banda, les dades remarquen que la desocupació a l’Alt Empordà ha viscut una davallada de l’1,2% respecte al mes de gener de l’exercici passat: concretament, les llistes d’atur s’han reduït en 110 persones, atès que fa un any hi havia un total de 9.133 aturats a la comarca.

En aquesta ocasió, els registres de desocupació són desiguals entre els diferents municipis del territori comarcal: així, a la capital, Figueres, l’atur va augmentar en 32 persones, mentre que en altres ciutats com Sant Pere (-45), l’Escala (-17) o Roses (-15) va baixar.

REGISTRES PROVINCIALS. A la demarcació, el final de la temporada de rebaixes ha enfilat la xifra d’aturats a la província en 41.979 persones, cosa que representa 237 aturats més que al desembre, el 0,57% més. Aquest augment de l’atur a Girona és el més alt en aquest mes des del 2016. En relació amb el gener de l’any passat, el nombre de persones sense feina ha disminuït en 2.543 persones, un 5,71% menys que fa un any.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li