La ciutat vol controlar la població de coloms amb un pinso d’aus esterilitzador

0
1124

Amb l’aplicació d’aquest aliment es preveu que l’excrement de l’au no sigui tan corrosiu pels edificis


L’etern debat sobre la població de coloms a la ciutat de Figueres sembla que comença a veure la llum. En el darrer mandat, l’entitat animalista El sendero de Lugh va presentar dues mil signatures per demanar la implantació de pinso anticonceptiu per a coloms, a Figueres. En el ple municipal del mes de juliol del 2017 va aprovar-se una moció per reduir la plaga, tot i que les mesures no eren vistes amb bons ulls per tots els grups municipals del moment.

DISPENSADORS DE PINSO. Finalment, l’Ajuntament de Figueres tira endavant el projecte amb la instal·lació de dispensadors de pinso esterilitzador per a coloms. Aquest pinso anticonceptiu ajudarà en el control de la població d’aquestes aus a la ciutat, ja que és una de les espècies més significatives de totes les que hi viuen.

Tal com detallen des del consistori, durant aquests últims mesos han pogut constatar que els coloms són animals de costums i que si tenen menjar diari i al mateix lloc es mantenen controlats i a prop de l’origen del menjar. Cal destacar també que el pinso portarà anticonceptiu durant els mesos en què les aus es reprodueixen, la resta de l’any serà pinso de cereal. Donar el pinso cada dia al mateix lloc i en el mateix horari farà que el colom segueixi la rutina alimentària i es garanteixi així l’anticoncepció de les aus.

ELS COLOMS I LA CIUTADANIA. Aquest animal, tal com apunten té una gran interacció amb els ciutadans. Aquest fet comporta que si se’ls ofereix menjar, assoleixen comportaments de petició d’aliment. És per això que des de l’Ajuntament de Figueres es demana a la ciutadania que col·labori amb la implementació del projecte i eviti alimentar els coloms, per així poder controlar el consum real del pinso i garantir que el pinso arriba a abastar el seu objectiu.

DETERIORAMENT DE FAÇANES. Els excrements d’aquest tipus d’aus és bastant corrosiu pels edificis i el mobiliari urbà, és per això que amb aquest pinso es preveu també controlar la densitat dels excrements. Detallen que el pinso també farà que els excrements de coloms sigui més consistent i, per tant, s’evitarà el deteriorament de façanes i edificis de Figueres. La regidora de Serveis Urbans, Espai Públic, Manteniment i Medi Ambient de l’Ajuntament, Sònia Trilla, destaca que aquesta mesura «permetrà dur a terme un control de la població de coloms així com evitar el deteriorament de les façanes i edificis amb els seus excrements».

LA PROBLEMÀTICA A VILAFANT. Durant els últims mesos, la proliferació de les colònies de coloms de la ciutat de Figueres ha afectat, entre d’altres, la població veïna de Vilafant. Arran d’unes queixes de la ciutadania es va comprovar que els coloms anaven a una granja de vaques de Vilafant a buscar-hi menjar, per falta d’aliment a la ciutat durant el confinament. L’alcaldessa de Vilafant, Consol Cantenys, explica a HORA NOVA que és una feina de col·laboració, ja que «si aquesta problemàtica no es controla des de Figueres, serà molt complicada de gestionar des d’aquí.» Afegeix que ha mantingut reunions amb el Departament d’Agricultura de la Generalitat i de moment estan fent el control de la plaga amb gàbies de captura i fent controls setmanalment.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li