La ciutat homenatja el seu orgull

0
1551

Un any més, el consistori ha fet entrega dels Honors i Distincions Ciutat de Figueres 2019, uns lliuraments que tenen l’objectiu de premiar persones i entitats que constitueixen un exemple mereixedor del reconeixement oficial de la ciutat, tal com recull el Reglament d’honors i distincions


Fa 144 anys el rei Alfons XII va concedir-li a Figueres el títol de ciutat. I com tota ciutat, se sent orgullosa de les fites aconseguides pels seus veïns al llarg de la història. És per això que, un any més, el consistori ha fet entrega dels Honors i Distincions Ciutat de Figueres 2019. Aquests lliuraments tenen l’objectiu de premiar persones i entitats que, destacades pels seus mèrits rellevants, per l’excel·lència de la seva obra, o per les seves activitats en benefici de la comunitat i en la defensa dels valors cívics des dels més diversos àmbits del coneixement i l’activitat humana, constitueixen un exemple mereixedor del reconeixement oficial de la ciutat, tal com recull el Reglament d’honors i distincions. Els guardons que es lliuren són: Fulla de Figuera de Plata, Fulla de Figuera de Plata a títol pòstum, Ciutadà d’Honor, Medalla al Mèrit Esportiu i Fill Adoptiu de la Ciutat.

ACTE COMMEMORATIU. L’esdeveniment va celebrar-se la tarda de diumenge, al teatre municipal El Jardí amb el concert commemoratiu del títol de ciutat, que com cada any va anar a càrrec de la Jove Orquestra de Figueres i l’Orquestra Versatile del Casino Menestral Figuerenc. La majoria de polítics locals van assistir a l’acte i així ho van plasmar a les seves xarxes socials. Una de les anècdotes és que un dels guardonats, el músic Josep Quer Agustí, formava part també de l’orquestra.

LES DISTINCIONS. Durant l’acte, l’alcaldessa, Agnès Lladó, va destacar que «Figueres ha distingit persones i entitats que, a través dels seus actes i amb el seu exemple, s’han fet mereixedores de la gratitud de la ciutadania de Figueres». A banda, tal com apunten fonts municipals, Lladó va afegir que «els guardonats esdevenen ciutadans i ciutadanes sorgits de tots els àmbits que s’han convertit en referents i que tots nosaltres, i especialment la gent que puja, els infants i el jovent, hem de tenir ben presents».

  • Pots consultar els premiats d’enguany, aquĂ­.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li