La Casa Empordà promocionarà el turisme i els productes agroalimentaris de qualitat

0
471

Amb una inversió d’1,2 milions d’euros, dels quals la meitat procedeixen dels fons Feder de la Unió Europea, l’Ajuntament de Figueres adjudicarà immediatament la primera fase de les obres de rehabilitació de l’espai central de l’antic escorxador per convertir-lo en la Casa Empordà, un centre destinat a promocionar el turisme cultural i els productes agroalimentaris de la comarca en el seu sentit més ampli, és a dir tant de l’Alt com del Baix Empordà.
L’alcalde de Figueres, Santi Vila, reconeixia ahir, en la presentació del projecte, que “la seva gestació ha estat complexa, però ho hem aconseguit. La seva utilitat principal serà la de posar en valor el paisatge i la cultura de l’Empordà, complementat amb un centre de productes de la terra on s’exposaran tot tipus d’ aliments, degudament avalats per les denominacions d’origen o les marques de qualitat. Allà el visitant podrà conèixer tots aquests productes i fins i tot adquirir-los, en el benentès que no es tracta de fer la competència a ningú sinó promocionar els petits elaboradors i convidar el turista a conèixer la nostra zona”.
Per Figueres, però, la Casa Empordà representarà “una oportunitat més per esponjar el centre de la ciutat i fer-hi desplaçar els visitants, ja que juntament amb l’espai destinat a mostrar i oferir els productes de la terra també inclourà l’oficina d’informació turística i estarà a tocar de la casa natal de Salvador Dalí, que s’obrirà al públic en un termini màxim de dos anys”.
 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li