La casa dels Tous, envoltada d’ossets amb el llaç groc

0
1049

El Ple de Cadaqués aprova canviar el nom de la plaça de Carles Rahola pel de plaça 1 d’Octubre


 

El CDR de Cadaqués va envoltar la casa de la família Tous a Cadaqués amb ossets de cartró amb un llaç groc pintat. Aquesta acció reivindicativa intenta recrear la famosa marca de l’osset que ven la joieria Tous.

La reivindicació apunta a la família manresana propietària de les joieries Tous, després que expulsés Helena Rakòsnik –la dona d’Artur Mas– i Pilar Rahola de la seva fundació. Segons algunes interpretacions, aquesta sortida va ser per allunyar-se de l’aire independentista que tenien les dues catalanes. La mansió dels Tous a Cadaqués es troba en una zona propera als penya-segats del cap de Creus. El CDR de Cadaqués van penjar a les xarxes socials les fotografies amb els ossets de Tous amb el llaç groc a les tanques de la mansió familiar divendres passat al migdia. L’acció va generar diverses reaccions a la xarxa.

PLAÇA RAHOLA. El darrer Ple municipal de Cadaqués va aprovar que la plaça de Carles Rahola passi a anomenar-se plaça 1 d’Octubre. Aquesta proposta presentada per l’ANC va ser aprovada en el Ple amb nou vots a favor i una abstenció. El canvi de nom no va provocar polèmica ni gaire debat, ja que els dos grups que governen el consistori –ERC i PDeCAT– veuen favorablement que es facin homenatges a l’1 d’octubre. Ara l’Ajuntament haurà de buscar una altra plaça per batejar-la amb el nom de Carles Rahola i poder instal·lar-hi el bust del personatge. Això es pactarà amb els familiars del periodista i polític cadaquesenc. Tot i això, també existeix un carrer a Cadaqués amb el nom de Carles Rahola.

Pel que fa a la plaça que fins ara portava el nom del personatge, aquesta ha canviat de nom dues vegades. El 2014 es deia plaça del Teatre Art i Joia.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li