La capital del bàsquet agafa forma

0
1352

Escolàpies i Adepaf, juntament amb la Federació i l’Ajuntament, ultimen un projecte que es pot fer oficial a la tardor


El mes de juny passat els presidents del CB Escolàpies i el CB Adepaf, Ramon Pastoret i Oriol Rabert, es van reunir amb el president de la Federació Catalana de Bàsquet, Joan Fa, i amb representants municipals per tal de posar fil a l’agulla en relació amb els actes que es portaran a terme al voltant de Figueres 2020-Ciutat del Bàsquet Català.

Les sensacions, expliquen els dos màxims responsables dels clubs figuerencs, són bones. Així ho assenyala Pastoret, que recorda que encara que el nomenament no és “oficial”, des de la Federació ja ho tenen concedit. Recentment, els dos clubs han consensuat un pla d’actuació per aquests propers tres anys i mig que queden i en aquests moments l’estan treballant conjuntament amb l’Ajuntament i la Federació. “El dos clubs vam fer una primera proposta i ara, la Federació, l’està completant”, afegeix Pastoret abans de recordar que la capitalitat ha de ser en benefici de “tota la comarca”.

ACTIVITAT ‘ESTRELLA’. Aquest document inclou activitats habituals –cursos, xerrades, 3×3 al carrer o tornejos, per exemple– però també projecta altres esdeveniments extraordinaris previstes, sobretot, el 2020. “L’activitat estrella, encara pendent de confirmar, és aconseguir que vingui a Figueres la fase final de la Lliga Catalana amb els quatre equips ACB que hi hagi en aquell moment. Tenim moltes opcions que es pugui fer”, diu Rabert, qui també assenyala que el pavelló de Figueres només necesitaria algunes “modificacions” per poder albergar les semifinals i la final d’aquesta competició.

El desig dels dos clubs és que la temporada 2017/2018 comenci amb el programa d’activitats ben definit. De fet, l’objectiu és poder-ho presentar a principis de temporada amb una roda de premsa en la qual participaran totes les institucions implicades. Fins llavors, toca picar pedra: “Ara estem treballant en el programa i estem estudiant fins a quin punt ens podem comprometre a fer coses sense que això signifiqui un esforç econòmic molt complicat”, afegeix Pastoret. “Una vegada s’acabi de completar el dossier preliminar, que es farà en els propers dos o tres mesos, tocarà aconseguir l’aprovació oficial de tots els grups parlamentaris de l’Ajuntament per donar suport econòmic i logític al projecte i, finalment, fer una roda de premsa de presentació”, detalla Rabert.

UNA CAPITALITAT QUE ‘NO PERILLA’. El projecte d’esdevenir Ciutat del Bàsquet Català ha suposat un llarg trajecte des que es comencés a gestar ja fa molt temps. “En aquest moment la fase preliminar ja està acabada, només falta la presentació. “La capitalitat ara ja no perilla, internament la Federació ja ho ha autoritzat”, puntualitza Pastoret.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li