La campanya a l’Escala per eliminar els excrements al carrer els fa caure un 87%

0
763

La campanya a l’Escala per eliminar els excrements de gos al carrer fa caure un 87% el nombre de deposicions en tres mesos. Quan l’ajuntament va adquirir la màquina que succiona excrements al mes de maig, es van arribar a recollir fins a 900 deposicions en una setmana. Progressivament, però, ha anat disminuït el nombre fins arribar –al mes d’agost- als 120 excrements setmanals. A més del sistema de recollida de la ‘moto-aspiradora’, la campanya ha anat acompanyada d’altres tipus d’actuacions. La Policia Local ha fet 150 controls i ha aixecat una trentena d’actes a propietaris que no han recollit els excrements dels seus animals. En aquests darrer casos, la multa ha arribat als 90 euros.

La campanya iniciada a principis d’estiu per tal d’eliminar la presència d’excrements als carrers i espais públics de l’Escala ha tingut bons resultats. Quan el mes de maig l’ajuntament va adquirir la ‘moto-aspiradora’ que succiona els excrements, es van arribar a recollir fins a 900 deposicions en una setmana. Progressivament, però, la xifra ha anat disminuint fins a fer caure un 87% el nombre d’excrements en tres mesos.

La Policia Local ha fet uns 150 controls aquest estiu en hores en què acostuma a haver-hi més gent passejant els seus animals domèstics. L’objectiu d’aquests controls ha estat el de conscienciar als propietaris tot i que també han servit per aixecar una trentena d’actes per infraccions. En el cas de no recollir els excrements de l’animal a la via pública, les sancions han arribat als 90 euros.
 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li