La campana del so do

0
1244

La Mont, la nova campana que el Santuari de la Mare de Déu del Mont estrenarà a partir del setembre, pesa 200 quilos i té un diàmetre de 71 centímetres


El Santuari de la Mare de Déu del Mont estrenarà campana a partir del setembre. La setmana passada va arribar al santuari la nova adquisició obtinguda a través d’una campanya de col·laboracions entre l’església i els fidels. La campana Mont és la segona de les tres que pot acollir el campanar i ha estat elaborada per l’empresa Rifer.

La Mont pesa 200 quilos i té un diàmetre de 71 centímetres. El seu so correspon a la nota do, que es pot sentir durant un minut llarg aproximadament. Pel que fa al material, la campana està feta de coure (79%) i d’estany (21). A la part exterior hi ha inscrit el seu nom, el de les dues padrines (Elvira i Catalina) i el de tots els patrons del Patronat del Santuari del Mont. A més, també s’hi ha afegit un fragment de la Cobla a la verge del Mont que va escriure Mossèn Jacint Verdaguer.

De moment la nova campana s’estarà a l’església del santuari, on es podrà visitar fins a meitats de setembre, abans que la pugin definitivament al campanar. Per al 13 de setembre hi ha prevista la benedicció per part del bisbe.

La campana actual data del 1944 i és més petita. La nova ha costat uns 7.000 euros i el jou, que encara s’ha de pagar, 4.700. Per aquest motiu la campanya encara és oberta perquè qui ho vulgui pugui fer donatius.

El santuari de la Mare de Déu del Mont està situat al terme municipal d’Albanyà. És un paratge emblemàtic i conegut per l’estada que hi va fer, el 1884, Jacint Verdaguer, on va escriure fragments del poema Canigó.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li