La biblioteca de Figueres es consolida com un equipament cultural de referència

0
396

La biblioteca Fages de Climent de Figueres s’ha convertit en un dels equipaments culturals de referència de la ciutat, amb una trajectòria plenament consolidada. És el que avalen les xifres de l’any 2015, presentades dijous passat, i segons les quals han passat per aquest equipament municipal un total de 147.114 persones, que han demostrat que es tracta d’un espai obert, dinàmic i transversal, que fomenta la cohesió social i al qual la ciutadania acudeix amb regularitat per desenvolupar les àrees de coneixement del seu interès.
Pel que fa al Pla d’actuació del 2016, la directora de la biblioteca Fages de Climent de Figueres, Nati Vilanova, va anunciar que properament implantarà un sistema d’autopréstec amb tecnologia RFID (Radio Frequency Identification) de transmissió de dades a través d’ones de ràdio, que permetrà agilitzar la gestió del préstec. Aquest sistema innovador, que ja s’aplica amb èxit a les biblioteques de Lloret de Mar i a la Carles Rahola de Girona, no eliminarà el taulell de prèstec manual, cosa que sí ha passat en algunes biblioteques, però sí permetrà a l’usuari gestionar-se, ell tot sol, el préstec i el retorn de documents, a més de fer reserves.
Vilanova va anunciar també que es vol millorar la cobertura Wi-Fi per donar un millor servei de connexió als usuaris, i obrir noves àrees per a activitats que comportarà un condicionament de les terrasses i l’adequació del mobiliari per aconseguir una major flexibilitat i redistribució dels espais.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li