La Badia de Roses s’obre al món

0
811

El Club de Vela La Ballena Alegre organitzarà el Mundial infantil en classe Optimist l’any vinent


La Badia de Roses es prepara per ser una de les grans protagonistes de la vela en àmbit internacional. Divendres passat, el Museu d’Arqueologia de Catalunya, a l’Escala, va acollir la presentació del projecte ‘2023 Optimist World – Més que un esdeveniment esportiu’, una activitat que tindrà com a punt neuràlgic la celebració del Campionat del Món de la classe Optimist de vela, en categoria infantil, que es farà a la badia al juny de l’any vinent.

En concret, la prova es desenvoluparà entre l’11 i el 21 de juny al Club de Vela La Ballena Alegre, i els camps de regates es localitzaran davant la Platja del Cortal de la Devesa. En total, s’estima que la participació s’enfili fins als 350 regatistes provinents de més de 65 països d’arreu del món. Durant la presentació, el president de la Federació Catalana de Vela, Xavier Torres, va destacar «el vessant formatiu» de l’esdeveniment, mentre que el president del Club de Vela La Ballena Alegre, José Alberto Gainza, va reconèixer la trajectòria de l’entitat a l’hora d’albergar competicions internacionals d’alta volada, tot i que va puntualitzar que «mai ho haurem fet amb la dimensió que tindrà el Mundial».

A la presentació també hi va ser present, entre altres protagonistes, la secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula, que va accentuar la mirada de gènere que tindrà el campionat del món, «un dels pocs esdeveniments on les noies i els nois competeixen junts». «Això contribueix a fer passos endavant en la normalització de l’esport femení a Catalunya», va remarcar.

L’arribada d’aquesta competició també té un component històric al darrere. En aquest sentit, l’Optimist World Championship tornarà a Catalunya després de gairebé 40 anys: per trobar el darrer precedent cal recular fins al 1986, quan es va realitzar a les instal·lacions del GEN Roses.

La classe infantil Optimist és considerada l’embarcació d’iniciació a la vela per excel·lència. Sense anar més lluny, una bona part dels tripulants de la cèlebre Copa Amèrica van començar en aquest esport en aquesta modalitat.

ACCIONS PARAL·LELES. Atesa la magnitud del projecte, a partir d’aquest any i fins a l’arribada del Mundial es faran accions formatives i de competició amb l’objectiu d’assolir el màxim nivell organitzatiu. La fita, segons va dir Caula, és desenvolupar diferents projectes per potenciar «la transversalitat del món de l’esport». Un exemple d’aquestes accions el descobrim ben a prop, entre el 15 i el 19 de juny d’enguany, quan el Club de Vela La Ballena Alegre organitzarà la regata WindBA Costa Brava Spring Cup, que esdevindrà una autèntica prova pilot de cara a la competició mundial de l’any que ve.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li