La badia de Roses, focus de vela lleugera

0
640

El càmping La Ballena Alegre de Sant Pere Pescador acull el Hobie Multieuropeans Championship 2021


 

La badia de Roses s’ha convertit des del passat dimecres, 15 de setembre, i fins al pròxim dissabte, dia 25, en un epicentre de la vela internacional. En concret, les aigües alt-empordaneses acullen aquests dies el Hobie Multieuropean Championship Costa Brava, un campionat organitzat al Club de Vela La Ballena Alegre de Sant Pere Pescador que porta, per primera vegada des de la pandèmia de la covid-19, esportistes de tot Europa a la badia.

De fet, l’esdeveniment aglutina dos campionats en un: el primer, de caràcter més amateur, va tenir lloc la setmana passada, mentre que l’Open es farà en el transcurs d’aquesta mateixa setmana. L’activitat, organitzada conjuntament pel Club de Vela La Ballena Alegre, el Club Nàutic l’Escala i la Reial Federació Espanyola de Vela, en col·laboració amb la Federació Catalana de Vela i l’European Hobie Cat Association, congrega gairebé un total de 90 embarcacions i més de 150 regatistes de 14 països.

PRIMERES PROVES. Després de quatre dies de regates, diumenge passat van finalitzar les competicions en les classes Hobie 14, Dragoon i Hobie 16 Màster. En la primera, el vencedor final va ser el regatista de Països Baixos, Gerard Loos, mentre que la parella italiana composta per Alessandro Vargiu i Luigi Giuseppe Maria Zonca es va imposar en Dragoon i els francesos Arnaud Theme i Ludovic Siguret van alçar-se amb el triomf en Hobie 16 Màster.

I d’unes modalitats, a unes altres. Des d’ahir dilluns va entrar en escena el campionat de Hobie 16 Open, que compta amb un total de 45 embarcacions i 90 regatistes de 10 països diferents. En aquest cas, la flota més nombrosa és l’espanyola, amb un total d’onze tripulacions, seguida d’Itàlia (vuit), Alemanya (set), França (sis), Àustria, Bèlgica i el Regne Unit (tres cada un d’ells), Països Baixos (dos) i Polònia i Grècia (un cada un).

Les jornades d’ahir i avui es dediquen a les sèries classificatòries, mentre que a partir de dimecres totes les embarcacions navegaran amb veles idèntiques en un camp de regates amb dues voltes a un recorregut sobrevent-sotavent. La classe Hobie 16 compta amb més de 50 anys d’història i centenars de milers de navegants arreu del món. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li