La badia de Roses, a ritme de pedaleig

0
1089

Sis ciclistes de l’Empordà naveguen 32 quilòmetres amb les bicicletes aquàtiques Red Shark Bikes, creades a Roses


La badia de Roses ha vist històricament un bon grapat de navegacions diverses: des de les embarcacions que utilitzaven els romans a ritme de la força muscular dels seus tripulants fins als vaixells i altres naus amb la tecnologia més afinada dels nostres dies. Poques vegades, però, el golf empordanès ha contextualitzat un fet tan excepcional com el que va tenir lloc a finals d’octubre, quan sis ciclistes empordanesos van resseguir la badia a cops de pedal.

Ho van fer a bord d’unes bicicletes nàutiques, les Red Shark Bikes, que precisament es fabriquen a casa nostra –a Roses, concretament–, malgrat que les seves mires són internacionals: al voltant del 90% de les bicicletes s’exporten arreu del món, en un total de 48 països, incloent-hi el Japó, Rússia, els Estats Units o el Canadà.

LA RUTA. Els protagonistes –David Llinares (la Jonquera), Miquel Larumbe (Figueres), Juan Fernández, Joel Barboza i Josep Rubau (Roses) i Joan Escudero (la Bisbal)– van iniciar l’aventura des de Roses i van arribar fins a l’Escala, abans de tornar un altre cop cap a Roses. En total, van resseguir un itinerari de 32 quilòmetres, en què van poder gaudir dels valors afegits que aporta la immensitat del mar: ni perills de trànsit ni semàfors, però amb aire fresc tothora i, fins i tot, dofins com a companys de viatge. I tot plegat, a més, sense cap tipus d’emissió perjudicial per al medi ambient.

LA VALORACIÓ. «L’experiència va ser molt bona, brutal. És una sensació completament diferent, és un pedalar constant, diferent del de la carretera, on estàs acostumat a pujar i baixar. I el paisatge, és clar, també és diferent: no hi ha cotxes ni tampoc la carretera, només calma i tranquil·litat, és un esport totalment natural», apunta Llinares.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li