La 22a Mostra, amb el format tradicional

0
1251

Xerrades, exposicions i projeccions bastiran la programació de l’esdeveniment, que tindrà lloc a partir del 20 de gener i fins al 28 d’aquest mes


 

Ja es coneix el programa de la 22a edició de La Mostra-Muntanya i Aventura, que se celebrarà a principis de l’any vinent –del 20 al 28 de gener, concretament–, amb el format habitual. El cartell es va donar a conèixer el passat divendres 18 de novembre al Centre Excursionista Empordanès, a través d’un acte que va comptar amb la presència del president del Centre Excursionista Empordanès –organitzador de La Mostra–, Jaume Delclòs, i els vocals de l’entitat Albert Bagué i Xavier Clotas. Com a novetat, enguany es va projectar una pel·lícula després de la presentació. En concret, es va realitzar l’estrena absoluta del llargmetratge 21 motius per caminar, d’Àlex Suárez. En aquest sentit, l’any 2021 Suárez es va proposar caminar 21 dies per 21 motius relacionats amb el compromís social. L’itinerari triat va ser la ruta transpirinenca GR-11, del Cap de Creus fins a Benasc, i cada samarreta venuda per donar visibilitat al projecte es va destinar a finançar les tasques a alta mar de l’ONG Open Arms. 21 Motius narra tot aquest procés que va derivar en una aventura iniciàtica i solidària.

NOMS PROPIS. Pel que fa a les xerrades, en aquesta futura edició destaquen els noms de Caroline Ciavaldini (a la imatge) i James Pearson, que vindran a Figueres a parlar del seu projecte Once Upon a Climb, un perfil d’Instagram on la parella explica les seves gestes ascendint a la roca.

D’altra banda, també assistiran a La Mostra del gener en David Palmada, conegut a la Xarxa com a Pelut, que efectuarà la tradicional xerrada als instituts de la ciutat; el banyolí Toni Muné, que presentarà el llibre Orientació en el medi natural. Manual pràctic (2021), o membres del Centre Excursionista de Maçanet de Cabrenys, que oferiran una xerrada al voltant del conjunt d’activitats que giren al voltant del que ells han anomenat ‘Projecte Fau’.

Com sempre, l’audiovisual tindrà un pes significatiu a la programació. En aquesta ocasió, es podran veure films com El riu dels set noms (2022), obra del català Sergi Ricart, o Let It Flow (2018), pel·lícula de Sean Villanueva O’Driscoll, guanyador del prestigiós premi Pionet d’Or. Paral·lelament, la col·laboració amb el Cineclub Diòptria continuarà dempeus, i gràcies a això es podrà veure el film Fire of Love (2022) en dos passis.

Totes aquestes activitats, i d’altres, es duran a terme durant les dues setmanes del festival. A més, des del passat 18 d­e novembre ja s’ha obert el concurs de fotografia d’Instagram de La Mostra, les bases del qual es poden obtenir a la web de l’esdeveniment: lamostra.cat. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li